Austrālijā kāds putns uzfilmē 110 kilometru garu lidojumu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nekaunīgs putns Austrālijas ziemeļrietumos ir nozadzis ieslēgtu videokameru un nolidojis ar to 110 kilometrus, uzņemot fascinējošu filmu par Austrālijas ainavu no putna lidojuma, pirmdien pastāstīja kameru atguvušie mežziņi.

Kamera bija uzstādīta Rietumaustrālijas štata Kimberlijas rajonā, lai nofilmētu krokodilus.

Videokameras īpašnieki pirmdien parādīja uzfilmēto videomateriālu. Tajā vispirms redzams jūras ērglis, bet pēc kameras sagrābšanas tā ķetnās - plīvojoši šī putna spārni. Lidojuma laikā zaglis arī brīžiem pozēja, ielūkojoties kameras objektīvā.

Mežziņi maijā uzstādīja šo kameru ar kustību sensoru pie Mārgaretas upes, cerot nofilmēt krokodilus. Drīz pēc tam 10 līdz 15 centimetrus garā un piecus centimetrus platā kamera pazuda, un īpašnieki uzskatīja, ka tā iekritusi upē.

Nesen viņi uzzināja, ka pazudusī kamera ir atradusies pie Mērijas upes apmēram 110 kilometrus no uzstādīšanas vietas. Izpētot uzfilmēto materiālu, tika noskaidrots zaglis.

Mežziņi turpmāk plāno kameras nevis vienkārši uzstādīt, bet kārtīgi piestiprināt pie statiskiem objektiem, lai dzīvās dabas pārstāvji tās nevarētu nozagt.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu