Lielbritānijā no 2015.gada visām cigaretēm vienāds iepakojums (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā no 2015.gada varētu ieviest visu cigarešu pārdošanu vienādā iepakojumā bez ražotājfirmu simbolikas, jo valdība ceturtdien nolēma atgriezties pie politikas, kas atturētu jauniešus no smēķēšanas uzsākšanas, paziņoja veselības valsts ministre Džeina Elisone.

Premjerministra Deivida Kamerona valdība jūlijā atlika plānus piespiest tabakas produktu ražotājfirmas pāriet uz šādu iepakojumu un nolēma nogaidīt, līdz kļūs skaidrs, kādu efektu radījusi šāda iepakojuma ieviešana Austrālijā. Elisone ceturtdien sacīja, ka tagad ir nolemts līdz martam veikt neatkarīgu pētījumu par šo efektu.

Valdība jūlijā bija nobažījusies par to, kā ražotājfirmu simbolikas aizliegšana uz cigarešu paciņām ietekmētu nodarbinātību tabakas rūpniecībā. Tomēr tagad valdība ir mainījusi kursu, paziņojot par minēto pētījumu.

«Mums ir jādara viss, lai pirmām kārtām apturētu jauniešu pievēršanos smēķēšanai, ja mums ir jāsamazina smēķētāju īpatsvars,» Elisone paziņoja parlamentā. «Es uzskatu, ka ir īstais laiks noskaidrot neatkarīgu viedokli par to, vai standartizēta iepakojuma ieviešana ietekmēs sabiedrības veselību. Es sevišķi gribu zināt par iespējamo ietekmi uz jauniešiem,» sacīja Elisone.

Austrālija pagājušā gada janvārī kļuva par pirmo valsti, kur visas cigaretes un citi tabakas produkti tiek pārdoti vienādā olīvkrāsas iepakojumā, uz kura nav ražotājfirmu simbolikas, bet ir uzskatāmi brīdinājumi par smēķēšanas kaitīgumu. Šie noteikumi, kas izraisījuši asu tabakas ražotāju pretestību, ir ar mērķi mazināt smēķēšanas pievilcību.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu