Vilks gatavs ieņemt finanšu ministra amatu līdz vēlēšanām (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Demisionējošās valdības finanšu ministrs Andris Vilks (V) gatavs šo amatu ieņemt līdz 12.Saeimas vēlēšanām 2014.gada rudenī, taču ar šo iespēju ir saistīti divi jautājumi - vai kāds to piedāvās un kurš būs nākamais Ministru prezidents.

Politiķis nekomentēja, ko darīs situācijā, ja viņam nepiedāvās ieņemt finanšu ministra amatu jaunajā valdībā.

Vilks absolūti noraidīja iespēju, ka varētu kļūt par nākamo premjeru. Neviens viņu par šādu iespēju arī nav uzrunājis.

Ministrs uzskata, ka cilvēkam, kurš kļūs par premjeru, būs jānodrošina stabila attīstības turpināšana un viņš nevarēs dzīvot ilūzijās par kādu gaidāmu lēcienu, kas strauji uzlabos situāciju. Cerēšana uz kādu brīnumnūjiņu ir absurda, un Latvijai ir vajadzīga stabila un pragmatiska attīstība, kuru sajūtam pašlaik un nākamgad jutīsim vēl labāk, akcentēja finanšu ministrs.

Ministru prezidentam ir jāspēj savaldīt arī personāliju ambīcijas un jābūt diplomātam.

«Nevajag meklēt mesijas,» uzsver Vilks, skaidrojot, ka demokrātiskās valstīs līderi labus rezultātus sasniedz ar smagu darbu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) vakar pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata.

Premjers skaidroja, ka tādā veidā viņš uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kurā gāja bojā 54 cilvēki. Nepieciešama valdība, kas saņem Saeimas vairākuma atbalstu un spēj risināt situāciju, kas ir izveidojusies valstī, atzina Dombrovskis.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu