Uzstāda elektroauto brauciena tāluma rekordu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Izdzirdot vārdu elektroauto, iztēlojamies īpatnēja izskata spēkratu, kurš regulāri un ilgi jālādē, lai pēc tam labākajā gadījumā nobrauktu 150 kilometrus, turklāt ne visai lielā ātrumā.

Amerikāņu Tesla Motors tikmēr ir pierādījuši, ka elektroauto var būt gan izskatīgs, gan dinamisks, gan arī ar pieņemamu autonomas darbības attālumu – vairāk nekā 400 kilometriem. Japāņi tagad savukārt nodemonstrējuši, ka pēc atbilstošas sagatavošanās ar vienu uzlādes reizi ir iespējams veikt pat 1300 kilometrus.

Motor.ru, atsaucoties uz The Japan Times, vēsta, ka četri entuziasti ar vienīgo titulēto japāni – Dakāras rallijreida dalībnieku Kendžiro Šinozuku viņu vidū - sasniegumu realizējuši mazās klases minivenā Suzuki Every.

To, kādas modifikācijas automobilim tikušas veiktas, pašreizējā rekorda autori neatklāj, taču uzstāj, ka jau tuvākajā laikā ir nobrieduši rekordu pārspēt, ar vienu uzlādes reizi nobraucot 2000 kilometrus.

Atliek vien minēt, cik daudz laika tas prasīs, jo 1300 kilometrus japāņi veica aptuveni 43 stundās ar vidēji 29 kilometriem stundā.

Var atzīmēt, ka japāņi jau ir vērsušies pie Ginesa rekordu grāmatas veidotājiem, lai tajā iekļautu viņu sasniegumu. Pašreizējais elektroauto brauciena tāluma rekords ir 1003,2 kilometri.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu