Prezidents cer uz jaunas valdības izveidi vēl šogad (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš izvirzījis mērķi izveidot jaunu valdību vēl šajā gadā, informēja prezidenta preses dienestā. Valdības veidošanas procesā Valsts prezidents plāno tikties ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

Ņemot vērā to, ka šī nedēļa ir sēru un Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo bēru nedēļa, kā arī respektējot jaunas valdības veidošanas procesa gaitu, līdz pirmā sarunu raunda noslēgumam prezidents aptur jebkādu komentāru sniegšanu par šo tematu.

Pēc pirmā sarunu raunda Valsts prezidents informēs žurnālistus par saviem secinājumiem un tālāko attīstības redzējumu.

«Katram pašam, kas ir bijis iesaistīts visu to izšķirošo lēmumu pieņemšanā, kuri varēja ietekmēt Zolitūdes notikumu gaitu, ir jāizvērtē gan sava politiskā, gan morālā atbildība un jāpieņem lēmums, kā rīkoties tālāk,» uzskata prezidents.

Pēc premjera demisijas prezidents sāks politiskās konsultācijas ar partijām

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc Valda Dombrovska («Vienotība») valdības demisijas uzsāks konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, pirms nosaukt jauna valdības vadītāja kandidatūru, apliecināja Valsts prezidenta kancelejā.

Kancelejā norāda, ka

kandidāts tiks nominēts, kad būs pārliecība,

ka viņš var gūt Saeimas vairākuma atbalstu.

Premjers Dombrovskis trešdien paziņoja par demisiju, uzņemoties politisku atbildību par 21.novembrī sagruvušo lielveikalu Zolitūdē, kas paņēma 54 cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti.

Prezidents Bērziņš šajās dienās, runājot par traģēdiju, ir veltījis skarbus vārdus valdībai un valsts pārvaldei.

Prezidents Latvijas Televīzijā 23.novembrī sacīja, ka pie vainas ir gadu gaitā krātās politiskās bezatbildības sekas, kas pierāda arī valsts pārvaldes sistēmas, īpaši izpildvaras problēmas visos līmeņios. «No demokrātijas mums ir tikai tiesības, bet atbildības nav. Atbildīgā nav te neviena. Tas nav normāli,» sacīja Bērziņš.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu