Kāpēc Dombrovskis atkāpjas? (176)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) tikko paziņoja par atkāpšanos no amata. Portāls TVNET skaidroja iespējamos viņa atkāpšanās iemeslus.

Politologs Filips Rajevskis portālam TVNET sacīja: «Gribētos cerēt, ka viņa lēmums saistīts ar politiskās atbildības uzņemšanos, ko visi pieprasa.» Viņš atgādināja, ka sabiedrība pieprasa uzņemties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju.

Ja tas tā ir, Dombrovskim un viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam varētu pavērties labākas perspektīvas nākotnē. Protams, ar nosacījumu, ja to visu pareizi nostrādā.

Politologs neuzskata, ka Dombrovska lēmums par atkāpšanos būtu saistīts ar bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas plāniem veidot tautas kustību un gatavību vienot sabiedrību.

Grūtības ar ministriem

«Ja runā par otrā līmeņa problēmām, drīzāk iemesls varētu būt tas, ka viņa vadītajā valdībā nav tieslietu ministra, kas ir vitāli svarīgs Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā.»

Tāpat ir problēmas ar vides un reģionālās attīstības ministra apstiprināšanu.

Tas viss, kā arī spiediens par politisko atbildību Zolitūdes traģēdijas lietā varētu būt vedinājis premjeru pieņemt lēmumu pat atkāpšanos no amata, Rajevskis sprieda un norādīja, ka šis lēmums ir politiski ļoti sarežģīts un tam var būt dažādas sekas.

Netipiska situācija

Savukārt tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš pauda vērtējumu, ka šajā gadījumā izveidojusies diezgan netipiska situācija, kādā krīt valdība.

Parasti valdības Latvijā kritušas iekšējās spriedzes dēļ un laikā, kad kuluāros vairāk vai mazāk jau ir zināmas nākamās valdības aprises. Šoreiz tā nav.

Atkāpjoties no amata, vadošie politiķi sapratuši un demonstrējuši, ka viņi nevar turpināt strādāt tāpat kā līdz šim un sabiedrība prasa tam signālu.

Komentāri (176)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu