Rūķu gājiens un egles iedegšana Iļģuciemā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai atzīmētu Pirmo adventi, aicinām Iļģuciema bērnus, viņu vecākus un viesus piedalīties rūķu gājienā uz Dzegužkalnu un kopīgi iedegt Ziemassvētku eglīti kultūras centra pagalmā. Šie ir svētki, kuros nevis dāvanas ir galvenais, bet kopā būšanas un vienlīdzības gaisotne, kas pulcinās kā cilvēkus, tā rūķus kopīgiem svētkiem un labiem darbiem.

Lai kļūtu par pilntiesīgu rūķi, ar cepuri vien nepietiek. Nepieciešama patiesa vēlme palīdzēt citiem un apņemšanās savus nodomus pildīt.

1.decembrī 17.00 pulcēsimies kultūras centra «Iļģuciems» pagalmā, kur visus sagaidīs Rūķis Detektīvs. Viņam kopā ar visiem palīgiem būs jāatrisina kāds sens noslēpums. Tas saistīts ar Rīgas lielākā kalna – Dzegužkalna iemītniekiem rūķiem un viņu seno novēlējumu. Tāpēc aicinām visus pievienoties gājienam uz Dzegužkalnu. Kad novēlējums būs atklāts, dosimies atpakaļ uz kultūras centra «Iļģuciems» pagalmu, kur mūs gaidīs Rūķu Ome ar saviem palīgiem. Apņemšanās īstenot labos nodomus vainagosies ar Ziemassvētku eglītes iedegšanu, dziesmām un cienastu visiem sanākušajiem.

Aicinām visus, kas vēlas savus labos darbus dāvināt citiem, ietērpties rūķiem raksturīgos kostīmos un, ņemot līdzi gaismas lukturīti un kādu grabināmu vai zvanošu instrumentu, pievienoties čaklo rūķu saimei, doties gājienā pa Iļģuciema takām un kopīgi iedegt Ziemassvētku eglīti.

Ieeja pasākumā bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu