Premjeram turpina paust atbalstu Sprūdža palikšanai amatā (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) nosūtītas vēl vairākas vēstules, kurās tiek pausts atbalsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) palikšanai amatā, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija.

Vēstuli premjeram, kā arī Reformu partijas līderim Edmundam Demiteram ar lūgumu izvērtēt Sprūdža demisijas pamatotību un atstāt viņu amatā nosūtījusi Apes novada dome. Domes priekšsēdētāja Astrīda Harju uzsver, ka Sprūdžs bijis pirmais ministrs, kurš šo novadu apmeklējis uzreiz pēc stāšanās amatā, ieklausījies novada problēmās un rosinājis jaunos uzņēmējus būt uzņēmīgākiem un stingri virzīties uz mērķu sasniegšanu.

«Apes novada domes vadība izsaka bažas, vai, atstādinot Edmundu Sprūdžu no ieņemamā amata, tiek pieņemts pareizs lēmums, ņemot vērā to, ka ministrs ir iedziļinājies pašvaldību un uzņēmēju problēmās un vajadzībās, līdz ar to visobjektīvāk spējot izvērtēt prioritātes nākamajam plānošanas periodam, lai attīstītu izlīdzinošu labklājības izaugsmi Latvijā pašvaldību teritorijās,» teikts vēstulē. Tāpat viņa aicina apzināties, ka jaunajam ministram laika periodā līdz nākamajām vēlēšanām būs jākoncentrējas situācijas iepazīšanai pašvaldību teritoriju problēmās un to risinājumos, kas savukārt varētu apdraudēt attīstību virzošu prioritāšu izstrādes.

Vēstuli nosūtījusi arī Lielās talkas grupas vadītāja un biedrības «Pēdas LV» valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme. Viņa premjeram pauž, ka Sprūdžs šo divu gadu laikā ir iemantojis daudzu vides nozares profesionāļu, nevalstisko organizāciju un uzņēmēju cieņu, jo ir centies sakārtot ilgstoši iestrēgušos jautājumus. «Varu apgalvot, ka Sprūdža kungs ir pierādījis sevi kā spējīgu, cienīgu un atbilstošu vides ministru, kurš pēc būtības un satura iestājas par vides lietām un soli pa solim veic visu nepieciešamo, lai sakārtotu šo nozari,» uzsver Jaunzeme.

Pēc viņas domām, līdz ar ministru nomaiņu var tikt bremzēta vides nozares attīstība, jo jaunajam ministram būšot sarežģīti «ielēkt jau iesākto darbu ritmā un saturā».

Atklātu vēstuli valdības vadītājam, Reformu partijai un pašam Sprūdžam nosūtījusi Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija. Arī šī organizācija izsaka atbalstu Sprūdža palikšanai amatā, nosaucot vairākas lietas, ko ministrs, esot amatā, ir paveicis informācijas tehnoloģiju nozarē. Kā piemēru asociācija min valsts IKT pārvaldības organizatorisko modeli, kas izstrādāts ciešā sadarbībā ar citām valsts iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un nozares ekspertiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā vēstules Dombrovskim, lūdzot izvērtēt Sprūdža demisijas pamatotību, nosūtīja Latgales plānošanas reģions un Rēzeknes domes mērs Aleksandrs Bartaševičs. Sprūdžs šajās vēstulēs tiek cildināts par degsmi un patiesu iedziļināšanos reģiona pašvaldību un uzņēmēju attīstības jautājumu risināšanā.

Jau ziņots, ka Sprūdžs ministra amatu nolēmis atstāt šā gada 1.decembrī.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu