Anglijas Baznīca principā atbalsta sieviešu iecelšanu bīskapu amatos (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglikāņu baznīcas galvenās institūcijas - Anglijas Baznīcas - nacionālā sapulce trešdien principā pauda stingru atbalstu sieviešu iecelšanai bīskapu amatos.

Baznīcas Ģenerālsinode ar 378 balsīm par un astoņām pret pauda atbalstu šim principam, dodot iespēju nākamgad rīkot balsojumu par tā iekļaušanu baznīcas likumdošanā.

Anglijas Baznīca, kuras galva ir Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ir bijusi pakļauta intensīvam sabiedrības un politiķu spiedienam iecelt bīskapu amatos arī sievietes, kopš baznīcas Ģenerālsinode pirms nepilna gada ar nelielu balsu pārsvaru noraidīja šādu iespēju.

Ģenerālsinodes locekļi, kas sapulcējās uz sanāksmi Londonā, tika aicināti sniegt pirmo akceptu likumdošanas aktam par bīskapu sieviešu iecelšanu. Baznīcas bīskapi ar šo «deklarāciju» dos padomu tām draudzēm, kuras noraida sieviešu ordināciju.

Neilgi pirms šī balsojuma Jorkas arhibīskaps Džons Sentamu brīdināja sieviešu iecelšanas par bīskapiem atbalstītājus nebūt pašapmierinātiem, ņemot vērā pērn notikušā balsojuma rezultātu.

«Mums nevajadzētu atkorķēt pudeles ar šampanieti vai citu dzērienu, ko mēs uzskatām par svinībām piemērotu, jo mums jāvienojas kopīgi strādāt līdz galam,» sacīja Sentamu.

Anglikāņu baznīcai ir apmēram 80 miljoni piekritēju visā pasaulē. Viņu garīgais līderis ir Kenterberijas arhibīskaps, kas vada Anglikāņu baznīcas kopienas galveno institūciju - Anglijas Baznīcu, kurā ir 27 miljoni kristītu locekļu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu