Dombrovskis: Priekšvēlēšanu gadā strādāt mazākuma valdībā būtu riskanti (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazākuma valdība priekšvēlēšanu gadā nebūtu optimālākais modelis, jo šāda situācija ir ļoti riskanta no valsts finansiālās stabilitātes viedokļa, šādu viedokli telekanālā LNT pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Cer, ka Nacionālā apvienībā apzināti nešūpos valdību

Premjers atzina, ka atmosfēra viņa valdības koalīcijā ir pietiekami sarežģīta, tomēr ir jāvirzās uz valdības izvirzīto mērķu īstenošanu. Tālākā sadarbība būšot atkarīga no tā, cik gatavi koalīcijas spēki būs strādāt. Dombrovskis paļaujas uz «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķu solījumiem, ka, neskatoties uz domstarpībām, šis politiskais spēks ar balsojumiem budžetu negraus un situāciju apzināti nedestabilizēs.

Runājot par pēdējo skaļāko domstarpību iemeslu - tieslietu ministra Jāņa Bordāna palikšanu amatā tieslietu reformu īstenošanai, lai arī viņa virzītāji VL-TB/LNNK prasa viņu atsaukt, Dombrovskis stāstīja, ka sagaida «pietiekami raitu» virzību ar reformām.

Reformas, kas esot nepieciešamas tiesiskuma un uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, esot jāvirza valdībā tuvāko nedēļu laikā.

Darba grupa, kas izveidota šo reformu vērtēšanai, pamatā ir nepieciešama, lai vienotos par politisku atbalstu tām, stāstīja Dombrovskis. Darba grupai jāvienojas par to, kādā veidā un kādā tempā Bordāna piedāvātās reformas var īstenot.

ZZS ir gatava atbalstīt valdību atsevišķos balsojumos

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis šorīt Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka ZZS ir gatava atbalstīt valdību atsevišķos balsojumos, tomēr tūlīt pēc budžeta pieņemšanas, par kuru koalīcijas un ZZS viedokļi nesakrita, būtu muļķīgi nomainīt kādu valdības politisko spēku vai arī iekļauties paplašinātā valdošajā koalīcijā. Tā vietā ZZS gatavojas, lai pēc nākamajām vēlēšanām būtu centrālā varas partija.

Pēc Auguļa vārdiem, ZZS ar «Vienotību» nekad nav bijušas sliktas attiecības, bet nesaskan viedokļi pašvaldību jautājumos, kurām ZZS skatījumā pietrūkstot resursu sekmīgai darbības nodrošināšanai.

Augulim situācija valdošajā koalīcija šķiet pārsteidzoša - tās politiskie spēki it kā sēž pie viena galda, bet sarunāties īsti nespēj un tā vietā publiski mazgā netīro veļu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu