NA un Vienotība līdz vēlēšanām neizslēdz arī mazākuma valdību (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotība» un apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir gatavas kopā nostrādāt līdz Saeimas vēlēšanām nākamā gada rudenī, taču neizslēdz arī iespēju, ka Valda Dombrovska (V) valdība nonāk faktiska mazākuma apstākļos.

VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis telekanālā LNT pauda nostāju, ka «Vienotība» ar savu pēdējā laika rīcību ir pārkāpusi koalīcijas līgumu, bet jau ar Daces Melbārdes nominēšanu kultūras ministres amatam VL-TB/LNNK definējusi, ka nekur prom no koalīcijas doties netaisās.

Cilinskis atkārtoja nostāju, ka VL-TB/LNNK tagad būšot brīvākas rokas iesniegt dažādus likumu priekšlikumus. Jautāts, kā partija grasās nodrošināt tiem vairākuma atbalstu, Cilinskis izteica cerību, ka iniciatīvas varētu atbalstīt koalīcija, tomēr VL-TB/LNNK nesmādēšot, ja atsevišķus lēmumus izdosies pieņemt arī ar opozīcijas atbalstu. Tas gan nekādā gadījumā nenozīmēšot, ka VL-TB/LNNK pamatos atkāpšoties no uzstādījuma nodrošināt valstī fiskālo stabilitāti, kā arī nenotikšot nekāda ilgtermiņa bloķēšanās ar opozīciju.

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis piebilda, ka valdošajai koalīcijai būtu jāmēģina strādāt kopā un jāatrod modelis, kā turpināt sastrādāties. Zaķis ir pārliecināts, ka domstarpības, tostarp tieslietu ministra Jāņa Bordāna jautājumā, ir iespējams atrisināt esošās koalīcijas ietvaros, kam piekrita arī Cilinskis. Zaķis atzina, ka, visticamāk, šī gada laikā problēmu «kamols» netiks atšķetināts un laiks paies risinājumu meklējumos.

Kā uzskata Zaķis, tomēr ir «ļoti iespējams», ka esošā valdība nostrādās līdz nākamajām vēlēšanām. Arī Cilinskis domā, ka līdz vēlēšanām valdība var nostrādāt.

Zaķis izteicās, ka «Vienotība» nevienu no valdības ārā nemetīs, bet, ja VL-TB/LNNK bieži bloķēsimies ar opozīciju, tad faktiski Dombrovska valdība būs nonākusi mazākuma valdības apstākļos.

«Vienotības» politiķis atlikušajā gada laikā neparedz koalīcijas politisko spēku būtiskas nesaskaņas par stratēģiski nozīmīgiem likumiem, bet Cilinskis pauda viedokli, ka var parādīties likumprojekti, par kuriem esošo koalīcijas dalībnieku balsojumi atšķiras.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu