Gulbenes publiskā tualete mulsina apmeklētājus (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

Mulsinošus piedzīvojumus saviem apmeklētājiem sagādā Gulbenes centrā esošā publiskā maksas tualete. Pēc tās apmeklējuma nav kur noslaucīt rokas, turklāt ja ir vēlme dabiskās vajadzības nokārtot, piemēram, brīvdienas vakarā, var nākties palikt gribot...

Šobrīd 0,16 lati bez pievienotās vērtības nodokļa (ar nodokli – 0,20 lati), bet ar 1.janvāri – 0,22 eiro. Tāda būs maksa par sabiedriskās tualetes apmeklējumu Gulbenē.

Apspriežot šo jautājumu tautsaimniecības komitejas sēdē, izskanēja arī replika, vai tiešām sabiedriskās tualetes apmeklējuma cena ir jāizsaka centos jeb sīknaudā. Tika paskaidrots, ka pašvaldība ir «godīga eiro ieviesēja» un visas cenas no latiem uz eiro aprēķina precīzi un saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto metodiku.

Sabiedriskā maksas tualete, kas atrodas Rīgas ielā 69a, ir pieejama tikai tās darbalaikā – pirmdien no pulksten 10.00 līdz 16.00, nākamās četras dienas no pulksten 9.00 līdz 16.00, sestdien no pulksten 9.00 līdz 15.00, bet svētdienās tualetei ir brīvdiena. Naktī tās durvis ir slēgtas visas septiņas dienas nedēļā.

Visādi citādi ikviens apmeklētājs var pārliecināties, ka šeit katram uz rokas tiek izsniegts neliels tualetes papīra gabaliņš. Var arī nomazgāt rokas ar silto ūdeni, ir pieejamas ziepes. Taču pēc roku mazgāšanas tās nožāvēt vai noslaucīt nekur nevar. Tualetes telpās ir tīrība un kārtība, bet kasiere, kā 12.novembrī pārliecinājās «Dzirkstele», darbalaikā negarlaikojas, jo darbu apvieno ar filmu skatīšanos portatīvajā datorā.

Gulbenieši un viesi ne reizi vien pauduši sašutumu, ka pilsētā vienīgā sabiedriskā tualete, kas ir pieejamā vietā un ir atvērta visu diennakti, atrodas dzelzceļa stacijas teritorijā. Tā drīzāk ir ateja, nevis tualete.

Ēka un dizains atbilst Staļina laikiem. Lai arī Jaunatnes parkā pirms vairākiem gadiem tika izveidota labiekārtota sabiedriskā tualete, taču tās durvis ir atvērtas tikai vasarā un tikai masu pasākumu laikā. Sabiedriskā tualete, kas pieejama visu laiku, ir arī Gulbenes jaunajā kapsētā vai, pareizāk sakot, aiz tās. Iedzīvotāji šādu izvietojumu uzskata par neērtu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu