VL-TB/LNNK: Koalīcijas līgums vairs nav spēkā (180)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Ņemot vērā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmumu pagaidām neprasīt tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā.

Pēc tikšanās ar premjeru VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka koalīcijas līgums patlaban nedarbojas. «Vai mēs nākotnē nonāksim pie jaunās situācijas, pie tā, ka šīs koalīcijas līgums darbosies, - tas ir nākotnes jautājums,» norādīja Dzintars.

Premjers gan iebilda, ka viņš jau publiski paudis gatavību respektēt koalīcijas līgumu, bet tajā pašā laikā esot jāgūst pārliecība par Bordāna pieteikto reformu virzību.

Valdības vadītājs šajā situācija saredz analoģiju ar to, kā nacionālā apvienība virzīja amatam kultūras ministri, jo vispirms bija jautājumi, par kuriem VL-TB/LNNK gribēja pārliecināties. «Precīzi tādā veidā tas tika darīts,» sacīja premjers, piebilstot, ka arī viņa piedāvājums nav «ārkārtējs vai bezprecedenta».

Viņaprāt, tas esot pietiekami loģisks piedāvājums, turklāt to pašu nacionālā apvienība arī pavisam nesen īstenojusi.

Taujāts, vai viņš ir gatavs strādāt mazākuma valdībā, Dombrovskis atbildēja, ka pašreiz netiek runāts par mazākuma valdību vai citiem risinājumiem. «Pašreiz mēs meklējam risinājumus, kādā veidā varam nodrošināt tālāko sadarbību koalīcijas ietvaros,» akcentēja valdības vadītājs, atzīstot, ka partneriem ir viedokļu atšķirības par tempu, kādā tiek risināts jautājums par tieslietu ministru.

Uz jautājumu, ko nozīmē situācija, kad nedarbojas koalīcijas līgums, Dzintars atbildēja, ka valdība turpina darboties, bet koalīcijas līgums un padome nav ierakstīta oficiālos dokumentos. Ņemot vērā pašreizējo situāciju, varot tikai pateikt, ka šīs vienošanās dokuments nav saistošs koalīcijas partneriem.

Kā ziņots, premjers pagaidām neprasīs tieslietu ministra Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas, par ko paredzēts vienoties koalīcijas darba grupā.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Bordānu, jo partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālajai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Nacionālā apvienība neplānoja rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram.

Komentāri (180)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu