Pašvaldības sākušas nākamā gada budžetu izstrādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas pašvaldības sākušās nākamā gada budžetu izstrādi, pastāstīja aptaujāto pašvaldību pārstāvji.

Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis pastāstīja, ka pašlaik pašvaldība apkopo iestāžu pieprasījumus nākamā gada budžetam un aprēķina konkrētu budžetu rāmjus. «To, kādi būs pašvaldības nākamā gada ieņēmumi, es pašlaik precizi nevaru pateikt, taču pieaugums, kaut arī neliels, bet būs. Tiesa, jāteic, ka mainīsies arī izdevumu sadaļa, jo no nākamā gada palielināsies minimālā alga un daļa no šā pieauguma nonāks tieši algu fondā,» sacīja Boķis.

Viņš arī prognozēja, ka pašvaldība nākamā gada budžetu varētu pieņemt līdz šā gada beigām.

Ogres novada domes Finanšu nodaļas vadītāja Silvija Velberga pastāstīja, ka pašvaldība aktīvi izstrādā nākamā gada budžetu. «Mēs šobrīd apkopojam pieprasījumus, taču konkrēti budžeta rāmji pašlaik nav zināmi. Starp prioritātēm pašvaldībai, tāpat kā valstij, ir sociālā joma,» sacīja Velberga.

Viņa arī pastāstīja, ka šā gada budžeta veidošana ir nedaudz sarežģītāka kā iepriekšējos gados. «Šogad budžets ir piesaistīts eiro, taču mēs esam izvēlējušies veidot budžetu latos un atsevišķā ailītē atspoguļot konvertāciju uz eiro. Taču, ja mēs būtu iestādēm likuši veidot budžetu eiro, domāju, ka būtu dažādas nesaprašanās,» teica Ogres domes pārstāve.

Paredzēts, ka Ogres novada dome nākamā gada budžetu varētu apstiprināt nākamā gada sākumā.

Arī Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Līga Korsaka pastāstīja, ka pagaidām dome apkopo un izskata budžeta pieteikumus. «Pašlaik notiek aktīvs darbs pie pieteikumu izskatīšanas un kompromisa meklēšanas starp iespējām un vēlmēm,» sacīja Korsaka, taču norādīja, ka pašlaik ir pāragri runāt par konkrētiem budžeta rāmjiem vai prioritātēm.

Tāpat viņa pastāstīja, ka Daugavpils novada dome nākamā gada budžetu varētu pieņemt šā gada beigās.

Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Reinholds Pelše pastāstīja, ka dome jau ir sākusi strādāt pie nākamā gada budžeta, taču konkrēts budžeta apmērs vai arī tā prioritātes pagaidām nav definēti.

Jau vēstīts, ka Saeima naktī uz 9.novembri galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžetu, kas paredz deficītu 0,9% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu