Matīss: Raidīt bezmaksas apraidē nav dārgi, tas ir gribas jautājums (54)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Runas par to, ka ir dārgi un neizdevīgi raidīt bezmaksas apraidē, nav pamatotas,» intervijā laikrakstam «Diena» uzsvēris satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Viņš skaidrojis, ka TV3 un LNT izmaksas par apraidi, abiem kanāliem kopā ar LTV1 un LTV7 turpinot raidīt tāpat kā līdz šim, būtu aptuveni trīs reizes mazākas nekā TV3 un LNT maksā šogad.

«Jautājums ir tikai par to, ir vai nav vēlme raidīt bezmaksas apraidē, un tas jau ir atkarīgs no katra komersanta stratēģijas,» norādījis Matīss.

Kā ziņots, «Modern Times Group» (MTG) vadība pieņēmusi stratēģisku lēmumu - no 2014.gada 1.janvāra TV3 un LNT kanālus raidīt tikai maksas platformās.

«Mēs uzskatām, ka šīs izmaiņas nāks par labu skatītājiem, jo mēs varēsim vairāk līdzekļu ieguldīt Latvijā ražota satura izveidē. Turklāt televīzijas darbību būtiski ietekmē skatītāju paradumi un jaunākās tehnoloģiju tendences, kas liek mums skeptiski raudzīties uz piecu gadu ilga līguma slēgšanu par bezmaksas apraidi,» norāda MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena.

Juridiskā statusa maiņa ļaus nākamgad kanālos TV3 un LNT palielināt Latvijā veidoto oriģinālsaturu par aptuveni trešdaļu, kas kopā ar kvalitatīvu ārzemju saturu veido LNT un TV3 pievilcību. MTG uzskata, ka kompānijas jaunie Latvijā veidotie projekti kļūs tikpat populāri kā līdz šim piedāvātie, kā piemēram, seriāls «Viņas melo labāk» un citi.

Šīs izmaiņas skars 6%-7% skatītāju, kuri pašlaik televīziju skatās tikai bezmaksas apraidē. Mēs aicinām visus, kurus skars šīs izmaiņas, jau šobrīd sākt izvērtēt un izvēlēties sev piemērotāko kabeļtelevīziju, satelīttelevīziju vai virszemes televīzijas maksas paketi, lai, sākot ar 2014.gada 1.janvāri, varētu turpināt skatīties iemīļotākās kanālu TV3 un LNT pārraides, raidījumus, seriālus un šovus.

Kā vēstīts, KP pērn maijā pieņēma lēmumu atļaut «MTG» iegādāties LNT. Darījumam tika izvirzīti vairāki papildu noteikumi, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Vienlaikus, lai nepieļautu, ka tirgus un tā normatīvā regulējuma izmaiņu dēļ apvienošanās nodara būtisku kaitējumu tirgum un patērētājiem, KP patur tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot.

Ar KP lēmumu noteikts, ka apvienošanās gadījumā programmām TV3 un LNT jābūt pieejamām bezmaksas apraidē vismaz līdz 2013.gada 31.decembrim, turklāt abām programmām jāsaglabā neatkarīgas un patstāvīgas ziņu raidījumu redakcijas, kā arī jāsaglabā ziņu raidījumu daudzums patlaban esošajā apjomā. Programmu redaktoriem amata aprakstā jābūt atsevišķi nostiprinātai redakcionālajai neatkarībai no mediju īpašnieka.

KP arī noteikusi, ka programmām LNT un TV3 vismaz 21% no raidlaika jāaizpilda ar oriģinālu, Latvijā veidotu saturu.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu