Pārvadātāji draud ar «dienu bez sabiedriskā transporta» (68)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja valdība drīzumā nepiešķirs papildu finansējumu plānošanas reģioniem, pasažieru pārvadātāji reģionos sola rīkot streiku «Diena bez sabiedriskā transporta».

Pastāv iespēja palikt bez sabiedriskā transporta

Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Āboliņa norādīja, ka saistībā ar Ministru kabineta vilcināšanos ar lēmuma pieņemšanu par trūkstošā finansējuma piešķiršanu reģioniem sabiedriskā transporta funkcijas pilnvērtīgai nodrošināšanai, 2013.gada nogalē pastāv iespēja palikt bez sabiedriskā transporta reģionālās nozīmes maršrutos.

«Tika solīts, ka nākamo reizi jautājums Ministru kabinetā tiks atkārtoti skatīts 2013.gada 5.novembrī.Gadījumā, ja lēmuma pieņemšana atkal tiks atlikta, tiks sasaukta Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas valdes ārkārtas sēde, kurā

lems par radikālu situācijas risinājumu, piemēram, valsts mēroga streiku «Diena bez sabiedriskā transporta»,»

norādīja Āboliņa.

Jau vēstīts, ka valdība arī šonedēļ vēl neizlēma par Satiksmes ministrijas (SM) ierosinājumu plānošanas reģioniem 2013.gada budžetā piešķirt papildu finansējumu 1,424 miljonu latu apmērā, lai tie varētu norēķināties ar reģionālajiem pārvadātājiem.

SM nespējot izskaidrot situāciju

Valdības sēdē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pauda neizpratni par to, ka SM nespēja pilnvērtīgi izskaidrot pašreizējo situāciju reģionos un to, kāpēc dažos tā ir labāka nekā citos.

Premjers uzdeva SM precizēt ziņojumu, kas tiks sniegts valdības sēdē, un sniegt konkrētus aprēķinus par nepieciešamo finansējumu un tā avotu, lai pārvadājumi gada pēdējos divos mēnešos neapstātos Zemgales un Vidzemes plānošanas reģionos.

Bažas par finansējumu trūkumu Vidzemes un Zemgales plānošanas reģioniem valdības sēdē pauda arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas pārstāvji, norādot, ka Vidzemes un Zemgales plānošanas reģionos decembrī būs pilnībā apsīcis finansējums, kas nozīmē, ka tie nevarēs norēķināties ar pārvadātājiem.

Asociācijas pārstāvji iepriekš informēja, ka gatavojas protesta akcijām, ja līdz oktobra beigām situācijai netiks rasts risinājums.

Problēmas ar finansējumu Latvijas pasažieru pārvadātājiem ir vairākus gadus, jo valsts tos nedotē pietiekamā apmērā.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu