Modes ziņas: ZAZA, Loubutēna kurpes, Amoralle u.c.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Riga Fashion Week, piedāvājam nelielu ieskatu košos modes pasaules akcentos!

Rīgas modes nedēļa - Latvijas modes industrijas svarīgākais notikums

No 29.oktobra līdz 2.novembrim jau 19.sezonu pēc kārtas Rīgā norisināsies Baltijas modes industrijas svarīgākais notikums - RIGA FASHION WEEK, kurā laikā tiks prezentētas labāko Latvijas dizaineru un uzlecošo zvaigžņu nākamās sezonas pavasara/vasaras kolekcijas. Kā jau ierasts, izstāžu zāle Rīgas Mākslas telpa būs galvenā modes nedēļas mājvieta.

Nikolā Geskjērs nomaina Marku Džeikobsu Louis Vuitton

Baumas ir apstiprinājušās: Nikolā Geskjērs tagad ieņems Marka Džeikobsa kreatīvā direktora amatu Louis Vuitton. Satriecoši, kā notikumi var mainīties gada laikā! Geskjērs bija atlaists no Balenciaga 2012.gada novembrī, un kopš tā laika viņš izteicis pāris neglaimojošus vārdus par darbu šajā modes namā, par ko viņu izsauca uz tiesu. Tieslietas starp dizaineri un viņa bijušo darba devēju turpinās, bet apsūdzētais tikmēr gūst jaunu amatu, vēsta New York Magazine.

ZAZA couture piedāvā jaunu apģērbu līniju sievietēm

Pazīstamais bērnu apģērbu zīmols ZAZA couture papildinājis savu klāstu ar jaunu apģērbu kolekciju sievietēm. Tam dots atbilstošs nosaukums – Zaza couture pour la femme. Kolekcija domāta mūsdienu aizņemtajai sievietei, kura vēlas justies ērti, vienlaikus izskatoties efektīgi. ASV dzīvojošās modes dizaineres Terēzes Gruntmanes radītais zīmols ZAZA couture pastāv kopš 2002. gada. Sākumā līnija bija domāta tikai meitenēm, 2009. gadā zīmolam pievienojās apģērbi zēniem, bet 2011. gadā tika radīts jauns zīmols bēbīšiem Roki & Zoi. Zīmola galvenā atšķirība ir neierastās krāsu kombinācijas. «Audumus pasūtām Francijā, Spānijā un Itālijā, izvēloties tādu krāsu un faktūru, kas atšķiras no ierastā. Tā ir ZAZA couture galvenā vizītkarte – košas krāsas, kas asociējas ar dzīvesprieku, bezrūpību un optimismu,» stāsta Terēze. Kolekcijas brīvie silueti un elastīgie audumi ļauj šo apģērbu izmantot arī topošajām māmiņām.

Latviešu dizaineres rada «Mežģīņu arhitektūru»

Oktobra sākumā pašmāju modes zīmols ZIB* laidis klajā savu jaunāko veikumu – rudens/ziemas apģērbu un aksesuāru kolekciju Mežģīņu arhitektūra, kas aicina šīs sezonas pelēko ikdienu izgreznot ar košām krāsām un burvīgām audumu apdrukām. ZIB* jaunākā kolekcija Mežģīņu arhitektūra vēsta par mazām, skaistām lietām, kurām savijoties gluži kā arhitektūrā, veidojas citas. Kolekcija tapusi, iedvesmojoties no pilsētas, tās mainīguma un skaistuma – pilsētas, kurā mājas un ielas savijas mežģīnē, bet koku lapas uz asfalta met ēnas, kas sapinas mežģīņu rakstos. Visi Mežģīņu arhitektūrā ietvertie apģērbi un aksesuāri ir unikāls roku darbs, kura pamatā ir smalki zīmējumi, koši akvareļi, kā arī grezni pērļojumi un izšuvumi. ZIB* rudens/ziemas kolekcijā ietilpst kleitas, topi un aksesuāri, kā arī reitūži bērniem un pieaugušajiem.

Superdry veikals ienes urbānu stilu un atmosfēru Baltijas galvaspilsētā Rīgā

Superdry zīmolu dibināja Džulians Dankertons un Džeimss Holders 2003. gadā, un tas ātri vien izpelnījās ievērojamu publikas atzinību, 10 gadu laikā izaugot par globāli pieprasītu modes preču zīmi. Kopš izveides Superdry iecienījušas virkne slavenību, tostarp Deivids Bekhems, Kristena Stjuarte, Leonardo di Kaprio, Keita Vinsleta, Bredlijs Kūpers un daudzi citi. Rīgas veikala atvēršana ir tikai jaunākā aizraujošā nodaļa Superdry stāstā. 9. novembrī urbānais stils ienāks enerģiskajā Eiropas lielpilsētā, kad dinamiskais globālais zīmols atvērs pirmo veikalu Latvijā - Rīgā, Aspazijas bulvārī 26/28.

CINNAMONS atelier jaunās ziemas kolekcijas LE CIEL

Kā vienmēr, saglabājot filozofiju – femme femme un ņemot vērā šīs sezonas aktuālās modes tendences, šajā sintēzē ir radusies jaunā kolekcija «LE CIEL», kas franču valodā nozīmē debesis. Labi nolasāmais stils, tīrās līnijas un krāsu gammas un materiālu izvēle - tas rada vieglumu un graciozitāti sievietes tērpiem, kuri nav nogurdināti ar liekiem aksesuāriem. «Gaisīgais vieglums un noslēpumains šarms - kā debesis ir šī kolekcija: tērpos dominē no bāli ledainiem toņiem līdz vizbuļu košumam, no spoži sudrabainā mirdzuma līdz biezi pelēkam, kas pārklāts ar pienbaltām mākoņu mežģīnēm,» asociācijas ar tērpiem skaidro kolekcijas autore.
Vadoties pēc pasaules tendencēm, LE CIEL kolekcija galvenokārt ir veidota no dabīgiem materiāliem - zīda, vilnas un mohēras. Oktobra sākumā izrādītās kolekcijas tērpi būs atrodami Taste Latvia, Madam BonBon un Modes Klase, topošajā modes dizaineru apvienības veikalā Galerija Riga.

Kristiāna Loubutēna radītais kurpju mākslas darbs «Les Nudes»

Kristiāna Loubutēna augstpapēžu kurpes ir katras sievietes sapnis - ir jauki, ja vari tādas atļauties! Loubutēns savu jauno kurpju kolekciju «Les Nudes» radījis sievietēm, kurām ikdienā ir jāizskatās satriecoši, taču melnās augstpapēžu kurpes ar sarkano zolīti ir par ekstravagantu biroja darbam. Lūk, pieci klasiski modeļi - Pigalle, Fifi, Simple Pump, Flo un Vendome pieejami piecos klasiskās krāsu toņos: no pienbaltām līdz riekstu krāsas.

Amoralle pavasaris-vasara 2014

Līdz šim visgreznākā Amoralle zīmola gatavs valkāšanai kolekcija pilnībā izdzēš robežu, kas šķir greznu vakarkleitu no izsmalcināta naktstērpa. Jutekliski mājas tērpi ar dziļiem dekoltē melnbaltos toņos, auguma siluetu izceļoši naktskrekli un smalki apakšveļas komplekti, kas tapuši, iedvesmojoties no trīsdesmito gadu pludmales tērpiem, ienes karalisku greznību guļamistabā un aristokrātisku cēlumu mājās. Darināti no smalkām franču mežģīnēm, zīda un gaisīga šifona ar dabīgās kažokādas un strausa spalvu apdari, jaunās kolekcijas tērpi to valkātājai bez pārdomām ļauj doties no buduāra uz greznām svinībām blakus mīļotajam vīrietim smokingā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu