Vēlas, lai bankomāti būtu arī laukos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

Gulbenes novadā kopumā bankomātu ir kļuvis mazāk, savukārt pašā pilsētā ir paplašinājusies iespēja iemaksāt naudu bankomātā. To tagad piedāvā ne tikai «Swedbank», bet arī «SEB banka».

Līdz šim esošā «SEB bankas» naudas izmaksas bankomāta, kurš atrodas Ozolu ielā 1, vairs nebūs, bet būs naudas iemaksas un izmaksas bankomāts Ozolu ielā 2a. «SEB bankas» mājas lapā ir lasāma informācija, ka, apzinot klientu pieprasījumu pēc finanšu pakalpojumiem, banka, sākot ar jūliju, gulbeniešiem un arī uzņēmumiem sniedz iespēju izmantot bankas naudas iemaksas un izmaksas bankomātu un internetbankas terminālu jebkurā diennakts laikā.

«SEB bankas» Gulbenes filiāles vadītāja Skaidrīte Pilāte norāda, ka arī Rankā ir uzstādīts bankomāts.

Savukārt Hipotēku bankas bankomāti ir pārtraukuši darbu un demontēti ne tikai Gulbenē, bet visā Latvijā. Tāpat arī «GE Money bankas» bankomāts pie veikala «Labais» ir pārtraucis savu darbību.

Laukos ar skaidras naudas izņemšanu ir problēmas, jo bankomāti ir, piemēram, tikai Rankas un Lizuma pagastā. Lejasciemā bija «Hipotēku bankas» bankomāts, bet tas savu darbību pārtraucis, arī Jaungulbenē bija bankomāts, bet tagad vairs nav.

«Diemžēl bankomāta vairs pagastā nav. Pavasarī pat tika savākti iedzīvotāju paraksti un iesniegti divās bankās - «SEB bankā» un «Swedbankā», bet saņēmām atbildi, ka nav rentabli, ir mazs apgrozījums. Mēģinājām šo procesu ietekmēt, lai bankomāts pagastā būtu, bet diemžēl nekā,» stāsta Jaungulbenes pagasta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Vasiļjevs.

Arī Litenē nav bankomāta. Litenes pagasta pārvaldes vadītājs Vilnis Lapiņš uzsver, ka tā iedzīvotājiem esot liela problēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu