Sprūdžs: Ar ZRP šķeltniekiem strādās Dombrovskis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar Zatlera reformu partijas (ZRP) sešiem šķeltniekiem strādās valdības veidošanas sarunu vadītājs Valdis Dombrovskis (V), sacīja ZRP pārstāvis Edmunds Sprūdžs.

Kā liecina neoficiāla informācija, ZRP piekrituši "Vienotībai" atdot Saeimas priekšsēdētāja amatu, par to saglabājot iepriekš sarunātās ministru vietas, un vienojušies, ka ar ZRP šķeltniekiem sarunas ir jāturpina Dombrovskim, nevis ZRP, jo ZRP šīs sarunas risināt šķietot pazemojoši.

Kā ziņots, Dombrovskis vakar izteicās, ka ZRP apņēmusies līdz trešdienas, 19.oktobra, rītam ar sešiem no frakcijas aizgājušiem deputātiem vienoties par viņu iesaistīšanu koalīcijas darbā. "Ja šī vienošanās starp abām pusēm netiks panākta, būs mans priekšlikums, ko ZRP gatava respektēt," iepriekš teica Dombrovskis, gan neatklājot, kāds šis priekšlikums ir.

Kā ziņots, šodien Saeima trešajā balsojuma kārtā par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja 10.Saeimas priekšsēdētāju un "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu.

Kā ziņots, pēc trīs nedēļas ilgušām smagām sarunām pagājušajā nedēļā ZRP un "Vienotība" bija nolēmusi veidot koalīciju ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), opozīcijā atstājot gan vēlēšanu uzvarētāju "Saskaņas centru" (SC), gan parlamentā vismazāk pārstāvēto politisko spēku Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Šāds koalīcijas modelis valdībai garantētu 56 deputātu atbalstu.

Tomēr svētdien seši ZRP biedri - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs - paziņoja par izstāšanos no ZRP, tādējādi ZRP, "Vienotībai" un VL-TB/LNNK droši parlamentā ir tikai 50 balsis. No ZRP aizgājušie deputāti, kas parlamentā veidos neatkarīgo deputātu grupu, gan izteikušies, ka atbalstīšot Dombrovska veidoto jauno valdību.

Tomēr Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanas liecina, ka jaunajai koalīcijai nav stabila vairākuma - Āboltiņa šodien tika ievēlēta ar 51 balsi, savukārt ZRP līderis Valdis Zatlers vakar divās Saeimas priekšsēdētāja balsošanas kārtās šajā amatā ievēlēts netika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu