ZZS pašvaldību vadītāji atbalsta termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas turpināšanu (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienībā pārstāvēto partiju vadītās pašvaldības kopumā atbalsta termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas turpināšanu apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Pirmdien notikušajā ZZS pašvaldību pārstāvju tikšanās reizē piedalījās aptuveni 40 pašvaldību vadītāji.

Ozolnieku novada, Amatas novada un citu pašvaldību vadības pārstāvji pauda bažas, vai tikai gaidāmo nekustamo īpašumu darījumu kvotu nepārraudzīs kāds «koruptīvs birojs». Reģionu pārstāvji uzskata, ka varētu paaugstināt īpašuma cenas slieksni, par kuru nekustamais īpašums ir jāiegādājas. Zināmai summai būtu jānonāk pašvaldību budžetā, uzskata ZZS politiķi.

NA nepiekrīt EM piedāvājumam

Kā ziņots, valdošā koalīcija joprojām nespēj vienoties jautājumā par termiņuzturēšanās atļaujām, jo nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) nepiekrīt Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvājumam, ko atbalsta gan «Vienotība», gan neatkarīgie deputāti.

EM izstrādātais priekšlikums paredz vienotu minimālā darījuma apjomu gan Rīgā, gan arī reģionos 100 000 latu jeb 142 000 eiro apjomā, kā arī 25 000 eiro vienreizējo iemaksu investīciju fondā. Nosakot 2014.gadā kvotu uzturēšanās atļaujām 1000 darījumu apjomā, Investīciju fonds varētu saņemt līdz 25 miljoniem eiro, kas varētu tikt izmantoti Reemigrācijas plāna īstenošanai, tostarp pirmā mājokļa programmai un demogrāfijas atbalsta iniciatīvām.

Sarunas turpināsies

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pirmdien žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka «Vienotība» un pie frakcijām nepiederošie deputāti ir atbalstījuši EM piedāvājumu, savukārt VL-TB/LNNK pret to bija skeptiski. Tāpēc sarunas šajā jautājumā turpināsies gan politisko konsultāciju laikā, gan citās sanāksmēs.

Par to, kā nacionālā apvienība tālāk rīkosies, būs jālemj valdei un frakcijai. Paužot personīgo viedokli, Dzintars pirmdien norādīja, ka nesaskata iespēju VL-TB/LNNK «nobalsot par budžetu, palikt valdībā un izlikties, ka nekas nav bijis», ja tiks akceptēts EM piedāvājums uzturēšanās atļauju jautājumā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu