Francijā izbeidz izmeklēšanu pret Štrausu-Kānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas prokuratūra izbeigusi izmeklēšanu pret bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu apsūdzībās par rakstnieces Tristanas Banonas izvarošanas mēģinājumu.

Kā skaidro prokuratūra, gūti pierādījumi par seksuālu uzbrukumu, kam ir īsāks noilguma termiņš nekā izvarošanas mēģinājumam.

Lieta netiks ierosināta, jo iestājies noilgums.

"Lai gan lietu par izvarošanas mēģinājumu nevar ierosināt pietiekamu pierādījumu trūkuma dēļ, fakti, kas liecina par seksuālu uzbrukumu, tika atklāti," teikts Parīzes prokuratūras paziņojumā.

Saskaņā ar Francijas likumiem seksuāls uzbrukums ir mazāk smaga apsūdzība nekā izvarošanas mēģinājums. Lietu par seksuālu uzbrukumu nevar ierosināt, ja sūdzība iesniegta vairāk nekā trīs gadus pēc iespējamā uzbrukuma. Tādējādi izmeklēšana šajā lietā izbeigta.

Jau ziņots, ka Banona pirmo reizi publiski apsūdzības par 2003.gadā notikušo izvarošanas mēģinājumu izteica 2007.gadā, tomēr ar iesniegumu miertiesā vērsās tikai pēc tam, kad šopavasar izvarošanas mēģinājumā Štrausu-Kānu bija apsūdzējusi Ņujorkas viesnīcas istabene Nafisatu Dialo.

Atbilstoši Banonas versijai Štrauss-Kāns solījis sniegt viņai interviju, ievilinājis kādā Parīzes dzīvoklī un tad uzbrucis, metoties virsū "kā šimpanze riesta laikā".

Štrauss-Kāns atzinis, ka uzmācies Banonai, bet noliedz, ka būtu rīkojies vardarbīgi. Viņš pret rakstnieci iesniedzis prasību par apmelošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu