Modes skates - pirmoreiz interneta tiešraidē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / mode.lv

13.oktobrī Mākslas muzejā "Rīgas birža" notiks modes pasākums "Riga Fashion Mood", kurā tiks izrādītas Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru veidotās pavasara un vasaras apģērbu kolekcijas, informēja Latvijas Modes palātas projektu vadītāja Iveta Vecmane.

Savas jaunākās kolekcijas modes skatē demonstrēs Latvijā vadošie Latvijas modes dizaineri un modes nami - augstu kvalitāti nodrošinošais zīmols "Anna Led", Krievijas tirgu iekarojusī Irina Košakova, jaunu pārsteigumu publikai sagādājis neprognozējamais Dāvids, pēc vairāku gadu klusēšanas modes pasaulē atgriežas Šeila, trikotāžas un adījumu cienītāju iemīļotais "Cinnamons", bērnu apģērba zīmols "Colorlicious" un jaunie talanti - Zane Poriete un Arvils Linde.

Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa atklāja, ka ar modes skašu tiešraidēm internetā vēlas lauzt modes skašu ekskluzivitātes fonu, nodrošinot to, ka Latvijas modes dizaineru jaunākās kolekcijas uz brīdī kļūst patiesi pieejamas ikvienam interesentam.

"Uzskatu, ka mūsdienu tehnoloģiju iespēju ietekmē ir jāmainās modes filozofijai.

Modei ir jānonāk pie interesenta viņam ērtā, pieejamā un ikdienā lietojamā medijā,

kur modes skašu vērošanai pazūd ierobežotas piekļuves statuss, izzūd ierobežojumi, kurus uzliek fiziskā telpa vai ģeogrāfiskā teritorija," pauda Danosa.

Pirmais "Riga Fashion Mood" modes nedēļas nogales pasākums notika šā gada martā, iegūstot plašu rezonansi sabiedrībā un modes biznesa vidē. Pasākums tika atzīts par būtisku valsts mēroga sarīkojumu. Pavasarī "Riga Fashion Mood" tika izrādītas 15 kolekcijas.

Savukārt otrais "Riga Fashion Mood" sarīkojums notika aprīlī Maskavā. Pasākums tika orientēts uz Latvijas modes zīmolu popularizēšanu un starpvalstu biznesa attiecību veicināšanu Krievijas tirgū, radot platformu sadarbības veidošanai un attīstībai.

"Riga Fashion Mood" organizators ir Latvijas Modes palāta, un tas ir orientēts uz modes kā radošas industrijas un biznesa komunikācijas veicināšanu. Pasākuma mērķi ir attīstīt modes dizaina platformu Latvijā, veicināt sabiedrības iesaisti, informētību un ieinteresētību par modes sfēru un tās aktualitātēm Latvijā.

Modes skate Mākslas muzejā "Rīgas birža" sāksies plkst.20.

"Riga Fashion Mood" pasākums būs īpašs ar to, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē modes skate būs skatāma arī tiešraidē interneta portālos "www.pastaiga.lv", "www.puaro.lv" un citviet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu