RD nākamgad plāno par 18,5 miljoniem latu mazāku budžetu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta ieņēmumi nākamgad saruks par 4% jeb 18,5 miljoniem latu, liecina Rīgas domes finansistu prognozes.

Pašvaldības budžeta ieņēmumi 2014.gadā tiek plānoti 447 miljonu latu apmērā, kas būtu par 4% mazāk nekā 2013.gada sākotnēji apstiprinātie 465,5 miljoni latu.

Pašvaldības budžeta pārvaldes priekšnieks Uldis Rakstiņš šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā ieņēmumu samazinājumu skaidroja ar izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likumā, kas paredz, ka pašvaldībām nodokļa proporcija samazināsies par 2%.

Rakstiņš piebilda, ka nodokļu ieņēmumu bāze ir svārstīga un prognozes tiek mainītas vairākas reizes gadā, tomēr nākamgad, visticamāk, ieņēmumi nebūs lielāki kā šogad, jo šogad pašvaldībai bijuši papildu ienākumi no privatizācijas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) bieži ir uzsvēris, ka Rīgas dome budžeta ieņēmumus plāno ļoti piesardzīgi. Parasti Rīgas pašvaldības budžets vairākas reizes gadā tiek grozīts, palielinot izdevumus atbilstoši lielākiem ieņēmumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu