NA: jaunajam kultūras ministram jānostrādā līdz nākamajai valdībai (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajam kultūras ministram būs jābūt pārliecinātam, ka nostrādās līdz nākamajai valdībai, pirmdien žurnālistiem pēc koalīcijas sēdes sacīja Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Roberts Zīle.

«Mēs uzskatām, ka budžets šobrīd ir absolūti svarīgākais politiskais jautājums, ko valdība Latvijā risina. Jebkuram kultūras ministra kandidātam jāsaprot, ka viņš nenāk šeit uz dažādām nedēļām. Cilvēkam būs jābūt atzītam kultūras aprindās un jābūt pārliecinātam, ka viņš nostrādās amatā līdz nākamā gada oktobrim vai novembrim, kad būs apstiprināta jaunā valdība. Mums būs kandidāti, bet mēs esam konstruktīvi. Tad, kad būs skaidrība par valsts budžetu, tad arī pārkāpsim pāri astei,» teica Zīle.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») uzsvēra, ka jauna kultūras ministra amata kandidāta izvēle ir NA kompetence.

«Jautājums ir Nacionālās apvienības kompetencē. Kā jau es to esmu vairākkārt teicis, ka es aicinu Nacionālo apvienību virzīt jaunu ministra amata kandidātu. Kad un kādā procedūrā kandidāts tiks virzīts, tas ir Nacionālās apvienības rokās. Man nav nekādu laika ierobežojumu,» paskaidroja premjers.

Jau vēstīts, ka saistībā ar skandālu operā premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes (NA) demisiju, kā dēļ saasinājušās attiecības koalīcijā. Pašlaik kultūras ministra pienākumus pilda Jaunzemes-Grendes partijas biedrs tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Lai gan premjers uzdeva NA virzīt citu kultūras ministra amata kandidātu Jaunzemes-Grendes vietā, NA valde paziņoja, ka to nedarīs un par palikšanu valdībā lems šā gada budžeta pieņemšanas gaitā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu