"Skats no malas" mēnesī noskatījās vismaz 78 000

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijas Televīzijas (LTV) radījumu "Skats no malas" skatījušies vidēji 78 000 iedzīvotāju mēnesī, pastāstīja televīzijas pārstāve Ieviņa Ancena. Raidījuma vidējā skatīšanās laika daļa šogad bijusi 10,6%.

Tomēr, kā liecina televīzijas apkopotie tirgus, mediju un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvia" dati, 2007.gadā raidījumu "Skats no malas" vidējā skatīšanās laika daļa bija 16,5% un to noskatījās 118 000 skatītāju, kas vecāki par četriem gadiem.

Nākamajā gadā "Skats no malas" skatīšanās laika daļa samazinājusies par 1,7 procentpunktiem - līdz 14,8% un to vidēji vērojuši 106 000 Latvijas iedzīvotāju.

2009.gadā raidījuma auditorija samazinājusies līdz 12,7% un vidēji mēnesī to vērojuši 110 000 skatītāju, bet pērn tā skatīšanās laika daļa bija aptuveni 10,7%. 2010.gadā vidēji mēnesī to noskatījušies 88 000 Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem.

Kā ziņots, LTV 22.septembrī nolēma pārtraukt raidījuma "Skats no malas" pārraides Latvijas Televīzijas 1.kanāla (LTV1) ēterā un lauzt līgumu ar raidījuma vadītāju Kārli Streipu pēc viņa komentāra 19.septembra raidījumā, nosaucot Zaļo un zemnieku savienību par "maukām".

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome par šo gadījumu ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu pret LTV, kuru plānots izskatīt rīt, 28.septembrī.

Streips, biznesa portālam "Nozare.lv" komentējot autorlīguma pārtraukšanu ar viņu, bija lakonisks, norādot: "Ja televīzija tā lēma, tad tā arī jābūt, un, ja viņi mani negrib, tad tā ir viņu problēma."

Patlaban viņš turpinās darbu Latvijas Radio un izskatīs citas papildu darba iespējas. Streips arī pieļauj, ka varētu atgriezties kādā no citām Latvijas televīzijām.

Kā ziņots, Streips arī iepriekš izpelnījies padomes, Latvijas Televīzijas un citu institūciju nosodījumu par sava viedokļa paušanu un izteikumiem.

Pērn Streipam tika pārmesta klaja politiska aģitācija raidījumā "Skats no malas", kad viņš nosauca parlamentu par "salašņu bandu", mudināja balsot par "Vienotību", vienlaikus norādot, ka šai apvienībai jāatbrīvojas no tās pašreizējiem līderiem Valda Dombrovska, Solvitas Āboltiņas, Arta Kampara un dažiem citiem politiķiem. Kots esot nosūtījis Streipam vēstuli, kurā norāda uz politiskās aģitācijas nepieļaujamību raidījumā.

Tāpat pagājušajā gadā Drošības policija solīja izvērtēt fonda "Desanta brālības kareivju piemiņa" valdes priekšsēdētāja Sergeja Ņevoļska iesniegumu, kurā viņš lūdz sākt kriminālprocesu pret žurnālistu Streipu par iespējamu nacionālā naida kurināšanu blogā "Pārdomas par dzīvi".

Savukārt 2008.gadā Streips raidījumā "Skats no malas" koalīcijas partijām veltīja izteikumu "valdošā banda".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu