Ušakovs: SC dalībai koalīcijā ir divas "sarkanās līnijas"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) dalībai jaunajā koalīcijā un valdībā ir noteikusi divas nepārkāpjamas robežas jeb "sarkanās līnijas", šodien pēc SC jaunās frakcijas sanāksmes sacīja apvienības līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Pirmā "sarkanā līnija" ir pensiju indeksācija jau 2012.gadā, uz kuru SC noteikti uzstāšot sarunās par koalīcijas veidošanu. Otra saistīta ar vēstures jautājumu atspoguļošanu valdības deklarācijā - ja tādi tur tiks iekļauti, jābūt arī atsaucei, ka Latvijā okupantu nav, norādīja SC līderis.

Ušakovs pastāstīja, ka pie "zināmiem nosacījumiem" SC varētu piekrist budžeta deficīta samazināšanai zem 3% no iekšzemes kopprodukta.

SC frakcija šodien paudusi gatavību atbalstīt atklātos balsojumus Saeimā, tautas vēlētu prezidentu, Valsts prezidenta pilnvaru pilnveidošanu, Ministru kabineta darbības nepārtrauktības ieviešanu, deputātu imunitātes samazināšanu, fizisko personu sākumdeklarēšanos un nodokļu prezumpciju fiziskām personām.

Vēl debatējami būtu jautājumi par augstākās izglītības un nodokļu reformām, norādīja Ušakovs.

Šodien notika otrā SC frakcijas sēde. Pirmajā tika doti mandāti Ušakovam un SC frakcijas vadītājam Jānim Urbanovičam piedalīties koalīcijas veidošanas sarunās, bet šodien politiķi atskaitījās par padarīto un tika pārrunāti konkrēti jautājumi turpmākām sarunām, informēja Ušakovs.

Jau ziņots, ka patlaban pie jaunās koalīcijas kodola veidošanas ķērusies Zatlera reformu partija (ZRP) un "Vienotība", kurām kopā jaunajā Saeimā ir 42 mandāti. Abi politiskie spēki vēl nav izšķīrušies par trešā partnera piesaistīšanu, kas varētu būt SC ar 31 mandātu vai nacionālā apvienība ar 14 mandātiem.

Patlaban kopā dažādās darba grupās strādā ZRP un "Vienotības" eksperti, kas ar paveikto plāno rīt, 28.septembrī, doties pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu