Āboltiņa: lai kādas ir attiecības koalīcijā, tā spējīga darboties (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai kādas būtu koalīcijā ietilpstošajā partijām, tās nevar būt par pamatu bažām, ka koalīcija nebūtu spējīga veikt savus uzdevumus, komentējot Nacionālās apvienības (NA) valdes locekļa, eiroparlamentārieša Roberta Zīles teikto, ka koalīcijā attiecības ir sliktas, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība»).

«Nē, es nepiekrītu. Lai kādas būtu attiecības koalīcijā, tas nav par pamatu tam, ka mēs nevarētu konstruktīvi risināt uzdevumus, kurus no mums sagaida sabiedrība. Koalīcijas partneri, protams, nav ģimene, kurā vienam otru ir jāmīl. Bet ir ļoti svarīgi saglabāt savstarpēju cieņu, lai varētu kopā strādāt,» viņa teica.

Āboltiņa aicināja labējo partiju pārstāvjus paskatīties katram uz sevi. «Es pirmām kārtām vērtēju sevi katrā no rīcībām. Un to arī es aicinātu ikvienam no kolēģiem - pirms vērsties pie kāda cita, vispirms paskatīties uz sevi,» viņa teica.

«Nav noslēpums, ka šī koalīcija izceļas ar dažādiem publiskiem paziņojumiem. Šajā situācijā [Zīles izteikumi] mani ne ar ko īpaši nepārsteidz, bet es domāju, ka cilvēki sagaida no mums darbus,» viņa norādīja.

Zīle iepriekš medijos pauda, ka līdz ar kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) demisiju attiecības koalīcijā pašlaik ir sliktas.

Viņš uzskata, ka bijušās ministres un Latvijas Nacionālās operas vadības konflikts bijis tikai viens no iemesliem, kādēļ premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība'») pieprasīja kultūras ministres demisiju. Pēc Zīles domām, attiecības koalīcijā pašlaik ir sliktas, par ko viņš pārliecinājies, augustā piedaloties koalīcijas padomes sēdēs par budžetu. «Cilvēciski attiecības ir sliktas,» viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka saistībā ar skandālu operā premjers pieprasīja kultūras ministres demisiju, kā rezultātā saasinājušās attiecības koalīcijā. Pirmdienas rītā premjers Valdis Dombrovskis oficiāli atbrīvoja no amata kultūras ministri. No otrdienas kultūras ministra pienākumus no pildīs Jaunzemes - Grendes partijas biedrs Bordāns.

Lai gan premjers uzdeva NA virzīt citu kultūras ministra amata kandidātu Jaunzemes - Grendes vietā, NA valde trešdien paziņoja, ka to nedarīs un par palikšanu valdībā lems šā gada budžeta pieņemšanas gaitā.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu