Vienotība brīdina, ka NA kūtrums var ietekmēt finanses kultūrai (45)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotība» necentīsies steidzināt Nacionālo apvienību (NA), liekot izvēlēties jauna kultūras ministra kandidātu, tomēr norādīs, ja nākamā gada budžeta pieņemšanas laikā nozares ministrs nebūs, tas var būt ietekmēt kultūras interešu aizstāvību, pastāstīja «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

«Mūsu turpmākā rīcība būs sagaidīt no viņiem normālu kandidātu. Mēs necentīsimies viņus īpaši mudināt, bet, protams, norādīsim, ka budžeta pieņemšanas laikā tomēr būtu jābūt cilvēkam, kurš aizstāv nozares intereses. Tas ir diezgan jocīgi. Ja tad, kad budžets atnāks uz Saeimu, nebūs neviena, kurš var nākt tribīnē un nozares vārdā mēģināt pierunāt par to, kas ir vajadzīgs vairāk vai arī citādāk, nekā Ministru kabinets lēmis, tad tas ir zaudējums,» viņš sacīja.

Vienlaikus Zaķis atzina, ka viņu nepārliecina izskanējusī informācija, ka NA varētu pamest valdību.

«Man šķiet, ka ir liela atšķirība starp atsevišķiem indivīdiem, kuri runā no partijas un Raivi Dzintaru, kurš tomēr ir lielākā autoritāte. Raivis Dzintars savulaik, kad valdību izveidojām, apsolīja, ka šī koalīcija strādās līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām un valdība nekritīs. Tāpēc es īsti neticu, ka Raivis Dzintars būtu mainījis viedokli un viņš būtu gatavs pamest šo valdību. Negribētu ticēt, ka viņš uz kaut ko tādu būtu gatavs. Domāju, ka liela daļa no teiktā, kas bijis saistīts ar Nacionālās apvienības iešanu ārā no valdības, ir ierindas biedru interpretācija par notikumiem,» pauda «Vienotības» pārstāvis.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš trešdien paziņoja, ka NA valde jaunu kultūras ministra amata kandidātu no pienākumiem atbrīvotās Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) vietā pagaidām nevirzīs un par atbalstu valdībai lems nākamā gada budžeta apstiprināšanas kontekstā, vadoties no tā, kā tiks izpildītas apvienības prasības.

Pirmdienas rītā premjers Valdis Dombrovskis oficiāli atbrīvoja no amata kultūras ministri. No otrdienas kultūras ministra pienākumus no pilda Jaunzemes - Grendes partijas biedrs Bordāns.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu