Dāvis: Radošu personību ar intrigām nevar aprakt (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radošu personību ar intrigām nevar aprakt, viņi vienmēr ies uz priekšu, šovakar «Latvijas Gāzes gada balvas operai» pasniegšanas ceremonijā sacīja «Latvijas Gāzes» valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

Viņš pauda cerību, ka Latvijas Nacionālajā operā atgriezīsies tās ilggadējais vadītājs Andrejs Žagars. Žagars nesen tika atbrīvots no operas valdes priekšsēdētāja amata. Dāvis izteica cerību, ka šis lēmums tiks pārskatīts.

«Latvijas Gāzes» valdes priekšsēdētājs novērtēja Žagara ieguldījumu operas attīstībā. Dāvis sarēķinājis, ka no operas dibināšanas līdz 1996.gadam to vadījuši 54 direktori, tātad katrs amatā pavadījis mazāk par 2,5 gadiem. Savukārt Žagars pavadījis operas vadītāja amatā 17 gadus, kuru laikā opera augusi.

Dāvis atzīmēja operas nozīmi cilvēku dzīvē, sakot, ka lielāku pievienoto vērtību par to, ko dod opera, neviens nav devis un nedod. Opera sakārto mūsu iekšējo pasauli, mūsu domas un nākotnes redzējumu, opera maina mūs uz augšu, sacīja Dāvis.

Kā ziņots, Žagaru no amata atbrīvoja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), kura pēc tam pati zaudēja amatu, jo premjers pieprasīja viņas demisiju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu