Paliekot opozīcijā, ZZS zaudēšot vismaz 30 amatus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Paliekot opozīcijā, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji var zaudēt vismaz 30 amatu, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto".

Pēdējo deviņu gadu laikā šī partija opozīcijā nav bijusi, līdz ar to gadu gaitā savējo skaits valsts pārvaldē un uzņēmumos nepārtraukti audzis, norādīja raidījums. Līdzšinējā politisko partiju prakse liek domāt, ka, mainoties spēku samēram, arī šoreiz neiztiks bez amatpersonu nomaiņas.

"De facto" uzskaitīja vairākus ar ZZS ietekmi tieši un netieši saistītus cilvēkus - Mārtiņš Roze un Raitis Tukāns akciju sabiedrībā "Lattelecom", Mārtiņš Jirgens "Pasažieru vilcienā", Edvīns Bērziņš "Latvijas Dzelzceļa" valdē, Ivo Lecis "Latvijas pastā", Kārlis Boldiševics "Latvijas Valsts mežos", Olga Pētersone Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, bet Arnis Luhse Rīgas lidostā.

Darbs opozīcijā - liels pārbaudījums

ZZS valdes loceklis un trīs ostu valdes loceklis Viesturs Silenieks, kurš pērn Rīgas Brīvostas pārvaldē nopelnīja vairāk nekā 33 tūkstošus latu, atzinis, ka opozīcija politiskajam spēkam var būt arī labs pārbaudījums. Ātri vien noskaidrošoties, kas ir kas partijā un kurš tai pievienojies savtīgu mērķu vadīts, bet kurš paliks uzticīgs.

Raidījumā arī norādīja, ka šiem amatiem noteiktos brīžos var būt izšķiroša nozīme politiskās un ekonomiskās ietekmes realizēšanā. "De facto" minēja, ka, piemēram, caur Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru ZZS mēģināja ietekmēt procesus "Latvijas Kuģniecībā", jo šī aģentūra ir 10% Kuģniecības akciju pārvaldītājs. Savukārt "Latvijas Valsts meži" mēdza dāsni ziedot ZZS biedriem pietuvinātām biedrībām, norādīja raidījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu