ZZS biedriem esot prasīts "brīvprātīgi obligāts" ziedojums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) visiem Vidzemes sarakstā esošajiem deputātu kandidātiem pirms vēlēšanām prasījusi ziedot 300 līdz 400 latu informatīvas avīzes izdošanai, aģentūru BNS informēja ZZS Vidzemes apgabala deputāta kandidāte Petra Beķere, kura nu plānojusi no partijas izstāties.

Beķere arī ir sašutusi par to, ka ziedojums visiem kandidātiem prasīts vienlīdz liels neatkarīgi no viņu vietas sarakstā. Viņasprāt, tas nav bijis godīgi, jo informatīvajā materiālā, kas izdots 210 tūkstošu eksemplāru metienā, lielākoties gozējušies saraksta līderi. Pašlaik, izvērtējot priekšvēlēšanu laikā pieredzēto, Beķere pieļauj izstāšanos no ZZS.

Viņa vēlēšanās kandidēja ar 23.numuru un prasīto ziedojumu tomēr nav samaksājusi, lai gan tas prasīts vairākkārt.

Ziedojuma nauda avīzes izdošanai

"Ziedojums bija paredzēts kopējai kampaņai, kas patiesībā bija ZZS Vidzemes avīzes izdošana, kuras pirmajās lapās gozējās visi saraksta pirmo vietu kandidāti, bet, piemēram, mans vārds bija iekļauts tikai kopējā kandidātu sarakstā līdz ar nelielu fotoattēlu," sacīja Beķere, kura par šo apstākli jutusies aizvainota.

Tāpat neesot novērtēts viņas sniegums kādā priekšvēlēšanu diskusijā, kurā angļu valodā uzrunāti Latvijā dzīvojošie ārzemju biznesa pārstāvji un emigrācijā esošie latvieši. "Panelī piedalījos kopā ar citu partiju pārstāvjiem – Zatlera Reformu partijas vadītāju Valdi Zatleru, "Vienotības" pārstāvi Valdi Dombrovski, Borisu Cilēviču no "Saskaņas centra" un Eināru Cilniski no Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK". Par to no partijas vadības saņēmu ciniskus aizrādījumus un komentārus, kas es tāda esmu, ka iedrošinos pārstāvēt ZZS. Acīmredzot, viņuprāt, man nav piemērots statuss, lai piedalītos šāda līmeņa diskusijā," sašutumu pauda Beķere.

Sūdzas par nevienlīdzību dažādu ZZS biedru starpā

"Tad rodas jautājums, kur ZZS partijā ir vienlīdzība starp biedriem, iekšējā demokrātija un jaunu cilvēku iespējas iesaistīties politikas procesos? Es secinu tikai vienu, ka ar savām zināšanām, šajā gadījumā tās bija angļu valodas zināšanas, un spējām neesmu šai partijai vajadzīga! Tāda noteikti es neesmu vienīgā," viņa rezumēja.

Pašlaik Beķere, kura ZZS darbojas kopš 2008.gada un 2009.gadā no ZZS saraksta startējusi Eiroparlamenta vēlēšanās, plāno izstāties no partijas, jo nejūtas novērtēta.

Jau vēstīts, ka ZZS 11.Saeimas vēlēšanās ieguvusi 13 deputātu vietu.

No ZZS saraksta Vidzemes apgabalā 11.Saeimā ievēlēts zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kā arī divi atlaistās 10.Saeimas deputāti – Ingmārs Līdaka un Iveta Grigule, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti par Saeimā iekļuvušajiem deputātu kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu