Prezidents nosauc kritērijus premjera nominēšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Prezidenta kritēriji premjera nominēšanai būs pieredze, zināšanas, spēja vadīt komandu un partiju akcepts kandidātam, to Valsts prezidents Andris Bērziņš paudis vizītes laikā ASV sarunās ar citu valstu līderiem.

Tiekas ar vairāku valstu amatpersonām

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests informē, ka Bērziņš ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros ceturtdien ticies ar vairāku valstu augstākajām amatpersonām.

Bērziņš informējis par situāciju Latvijā, pēcvēlēšanu rezultātiem un kritērijiem, ko izvirzījis nākamā valdības vadītāja nominēšanai.

Grib iespējami plašāku koalīciju

"Vislabākā koalīcija būtu iespējami plašāka koalīcija, bet vislabākais premjera kandidāts – pieredzējis, zinošs un komandu vadīt spējīgs partiju akceptēts,"

par prezidenta Bērziņa teikto vēsta Preses dienests.

Sarunas ar partijām sāks 28. septembrī

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents sarunas ar partijām, kas būs iekļuvušas 11.Saeimā, sāks 28.septembrī pēc atgriešanās no ANO Ģenerālās asamblejas ikgadējās sesijas ASV.

Jau ir ieplānoti laiki pirmajai sarunu kārtai ar partijām, kas būs pārvarējušas piecu procentu barjeru iekļūšanai Saeimā, aģentūrai BNS iepriekš norādīja Krapāne.

Pēc pirmās sarunu kārtas arī tiks lemts par turpmāko rīcību.

11.Saeima, visticamāk, sanāks 17.oktobrī. Atbilstoši likumam jaunievēlētajam parlamentam jāsanāk ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc Saeimas vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu