Kristovskis nepārvēlēšanu skaidro ar to, ka nav bijis remdens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārlietu ministrs un partijas "Vienotība" līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis (V) savu nepārvēlēšanu Saeimas deputāta amatā skaidro ar to, ka savā politiskajā darbībā nekad nav bijis remdens politiķis un līdz ar to viņam ir gan atbalstītāji, gan pretinieki.

Kristovskis arī norāda, ka respektē vēlētāju gribu, informēja Kristovska padomniece preses jautājumos Dace Balode.

Jautāts, vai viņš ir gatavs turpināt pildīt ārlietu ministra pienākumus arī jaunajā valdībā, Kristovskis norādīja, ka ministru izvēlē tieši premjeram jāļauj teikt galavārdu. Viņš pilnībā atbalsta "Vienotības" uzstādījumu, ka līdzšinējam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) jādod iespēja vadīt valdību arī pēc 11.Saeimas vēlēšanām.

"Vienotībai" prioritāra būs nozaru, nevis personāliju izvēle un "Vienotību" veidojošās partijas ir lēmušas par vienotas partijas izveidi, līdz ar to kvotu princips vairs nedarbojas - tas netika darbināts, veidojot sarakstus ārkārtas vēlēšanām, un tas netiks darbināts arī, izvirzot no sava vidus ministru kandidātus.

Kristovskis vēl nevar komentēt savus nākotnes plānus, jo līdz jaunas valdības izveidošanai viņam jāturpina pildīt ārlietu ministra pienākumi, skaidroja Balode.

Kā ziņots, "Vienotības" pašreizējie ministri, kas nav ievēlēti jaunajā Saeimā, atkārtoti ministru amatiem netiks virzīti, 19.septembrī žurnālistiem atzina Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka jaunā parlamenta sastāvā nav iekļuvis arī Kristovskis.

Viņš ir visvairāk svītrotais kandidāts Rīgas vēlēšanu apgabalā "Vienotības" sarakstā. Viņš ir svītrots 14 531 reizi, kā arī saņēmis 8592 plusus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu