Ulmanis: Sprūdžam premjera krēslam trūkst izglītības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidents un 10.Saeimas deputāts Guntis Ulmanis (PLL) nepieļauj domu, ka par premjeru varētu nākotnē būt cilvēks, kuram dzīvē ir nopietnas finansiālās problēmas vai arī kuram nav pietiekama izglītība.

"Piemēram, Zatlera reformu partijā ir Ministru prezidenta kandidāts Edmunds Sprūdžs, kuram ir lieli parādi. (..) Katram mums ir finansiālās problēmas (..), bet es runāju par finansiālām problēmām, kas jau skar visu sabiedrību," norādīja Ulmanis.

Jautāts, kāpēc pats ir kandidējis vēlēšanās no partiju apvienības "Par labu Latviju", kuras premjera kandidāts bija Ainārs Šlesers, kuram arī nav augstākās izglītības, Ulmanis atbildēja, ka "tāpēc arī Šlesers nav premjers".

Prezidentam esot jāapsteidz partijas

"Tāpēc Valsts prezidents nedrīkst gaidīt, kamēr koalīcija viņam atnesīs premjera kandidātu. Viņam ir jārunā ar koalīcijas iespējamiem partneriem un jāapsteidz viņi. Ja koalīcija vienosies par kādu kandidātu, tad Valsts prezidentam ir ļoti grūti ieviest savas korekcijas šajā jautājumā," skaidroja eksprezidents.

Viņš atsaucās uz savu pieredzi prezidenta amatā, kad vienā brīdī veidojās koalīcija, kurai nebija liela sabiedrības atbalsta, un Ulmanim bija jācīnās ar šo koalīciju, lai mainītu potenciālās valdības sastāvu. "No laika attāluma šodien saprotu, ka man vajadzēja apsteigt koalīcijas sarunas, lai ienestu savu vēsmu, bet katrā ziņā Ministru prezidenta izvēle šobrīd ir daudz atbildīgāks moments, nekā varbūt tas ir bijis visās iepriekšējās reizēs," uzsvēra Saeimas deputāts un eksprezidents.

Kā ziņots, ārkārtas vēlēšanās 11.Saeimā tika ievēlēti seši politiskie spēki. Visvairāk jeb 31 mandātu ieguva "Saskaņas centrs", Zatlera reformu partija ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 14 mandātus, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13 mandātus.

Patlaban kā reālākā iespējamā tiek minēta triju partiju koalīcija, kuras pamatā būtu Zatlera reformu partija un "Vienotība". Trešais partneris varētu būt "Saskaņas centrs" vai nacionālā apvienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu