Stross-Kāns TV intervijā nožēlo incidentu ar istabeni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns svētdien sniedza pirmo televīzijas interviju kopš viņam izvirzīto apsūdzību atcelšanas un izteica nožēlu par incidentu Ņujorkas viesnīcā kā "morālu kļūmi", kuras dēļ viņš zaudējis iespēju nākamgad kandidēt Francijas prezidenta vēlēšanās.

Seksuālas attiecības ar istabeni bijušas

62 gadus vecais Stross-Kāns intervijā Francijas telekanālam TF1 atzina, ka seksuālās attiecības ar Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabeni Nafisatu Diallo bijusi "nepiedienīga" rīcība, ar kuru viņš pievīlis savu uzticamo sievu un Francijas tautu, bet noliedza, ka būtu mēģinājis viņu izvarot.

Stross-Kāns, kuru intervēja viņa sievas Annas Sinkleras draudzene Klēra Šazāla, izteica nožēlu par savu rīcību, bet noliedza, ka tā būtu bijusi noziedzīga.

"Notikušajā nebija iesaistīta ne vardarbība, ne piespiešana: nekāda noziedzīga darbība,"

sacīja Stross-Kāns, atbildot uz jautājumu, kas 14.maijā notika viesnīcas numurā neilgi pirms viņa aizturēšanas.

Stross-Kāns sacīja, ka septiņas minūtes ilgā sastapšanās ar Diallo bija "morāla kļūme", ar kuru viņš "nelepojas", bet uzstāja, ka policija nav uz istabenes ķermeņa atradusi "nekādas skrambas, nekādus ievainojumus, nekādas vardarbības pazīmes".

Žurnāliste - sievas draudzene izvairās no asiem jautājumiem

Stross-Kāns sīkāk neizteicās, kas īsti notika viesnīcas numurā, un Šazāla nemēģināja izdarīt spiedienu uz viņu. Daudzi TF1 skatītāji bija vīlušies un sociālās saziņas tīklā "Twitter" paziņoja, ka televīzija ļāvusi viņam viegli tikt cauri.

Diallo advokāts Tibo de Monbriāls raksturoja Strosa-Kāna interviju kā "sabiedrisko attiecību vingrinājumu, kurā nebija nekādas spontanitātes, ne jautājumu, ne atbilžu - kas bija iestudēta līdz katram žestam".

Stross-Kāns jūtas iebiedēts un pazemots

Stross-Kāns savā intervijā arī noliedza, ka būtu mēģinājis izvarot franču rakstnieci un žurnālisti Tristanu Banonu, tomēr nenoliedza sastapšanos ar viņu.

Stross-Kāns arī sacīja, ka ASV tieslietu sistēma ir viņu iebiedējusi un pazemojusi.

ASV Ņujorkas štata tiesa 23.augustā apmierināja prokuroru lūgumu un atcēla bijušajam SVF izpilddirektoram izvirzītās apsūdzības seksuāla rakstura noziegumos, jo prokurori norādīja uz būtiskām pretrunām viņu apsūdzējušās Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabenes liecībās.

Vēl iztiesās civilprasību

Strosam-Kānam vēl būs jāatbild civilprasībā, kuru istabene Nafisata Diallo 8.augustā Ņujorkā iesniedza pret Strosu-Kānu par "vardarbīgu un sadistisku uzbrukumu". Civilprasība tika iesniegta laikā, kad prokurori apsvēra, vai atsaukt Strosam-Kānam izvirzītās kriminālapsūdzības izvarošanas mēģinājumā. Civilprasībā tiek pieprasīta kompensācija, kuras lielums gan nav minēts.

Istabene apgalvoja, ka 14.maijā Stross-Kāns viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Stross-Kāns tās pašas dienas vakarā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

Arī franču rakstniece un žurnāliste Tristana Banona apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, kas esot noticis 2003.gada februārī kādā dzīvoklī Parīzes centrā.

Zaudē izredzes uz Francijas prezidenta amatu

Mēnešiem ilgais skandāls ne vien lika 62 gadus vecajam Strosam-Kānam atkāpties no SVF vadītāja amata un iedragāja viņa reputāciju, bet arī kavēja laikus izvirzīt viņa kandidatūru no Sociālistiskās partijas Francijas prezidenta vēlēšanām. Iepriekš viņš tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem Francijas labēji centriskā prezidenta Nikolā Sarkozī sāncenšiem šajās vēlēšanās. Tagad Stross-Kāns jau paziņojis, ka uz prezidenta amatu nekandidēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu