Alpina atklāj jauno D3 Biturbo (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alpina

Frankfurtes auto izstādē vācu kompānija Alpina atklājusi jaunākos D3 Biturbo automobiļus gan sedana, gan universāļa veidolā.

Uz 3. sērijas bāzes veidotie auto, ievērojot tradīcijas, ir krietni vien jaudīgāki un izsmalcinātāki par saviem standarta radiniekiem. Tie ir ideāli piemēroti lielu attālumu veikšanai pa Vācijas autobāņiem.

D3 Biturbo ir apgādāti ar 3 litru sešu cilindru twin-turbo dīzeļdzinēju, kura jauda sasniedz 350 ZS, bet griezes moments ir paaugstināts līdz 700 Nm un tiek sasniegts jau pie 1500 kloķvārpstas apgriezieniem minūtē un vadītāja rīcībā nemainīgi ir līdz pat 3000 apgr./min.

Dzinējs jau tagad izpilda Euro6 izmešu kaitīguma normatīvus, taču pārveidotajiem 3.sērijas BMW nodrošina apskaužamus dinamikas rādītājus, proti, 100 km/h abas D3 Biturbo versijas spēj sasniegt 4,6 sekundēs, savukārt maksimālais ātrums ir 278 km/h (universāļa gadījumā – 276 km/h).

Lai arī D3 Biturbo ir ārkārtīgi ātri, tie nav negausīgi dīzeļdegvielas dzērāji. Pēc Alpina datiem sedans vidēji kombinētā ciklā iztiek ar 5,3 litriem, savukārt universālis – ar 5,4 litriem dīzeļa uz 100 kilometriem. Ar vienu 57 litru bāku tādējādi vajadzētu pietikt vismaz 1000 kilometru nobraukšanai. CO2 izmešu daudzums abiem D3 Biturbo attiecīgi ir 139 un 142 g/km.

Jāatzīmē, ka D3 Biturbo būs pieejams kā klasiskās tā arī visu riteņu piedziņas izpildījumā, turklāt no plašā opciju klāsta varēs izvēlēties arī ierobežotas berzes diferenciāli, lai veiktspēja tiktu izmantota optimāli, nevis izkūpināta gaisā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu