Rudens tikai vēl sākas - no saguruma ne miņas!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Stan Zimny

Zinātnieki vēla rudens un ziemas depresiju laiku skaidro ar saules un gaismas trūkumu. Proti, acis un smadzenes nesaņem pietiekamu saules gaismu, ar to mūsu ķermenim tiek dots signāls, ka iestājies tumsas laiks, un tas pastiprināti izstrādā miega hormonu, kas rada mūžīgā saguruma sajūtu.

Taču - laiks vēl ir gana gaišs, saules arī pietiekami šajās dienās, tādēļ TVnet aptaujāja dažas sabiedrībā pazīstamas sievietes, kādas sajūtas, šo rudeni sagaidot, ir viņām.

Foto: Krievu drāmas teātris

"Nē, nekāda noguruma nav. Ir ziemas gaidas. Jā, problēmu vairāk tad būs, bet nē – nekāda noguruma. Es jau sen lietoju enerģētiski pilnvērtīgu uzturu, arī fiziski labā formā esmu, arī ābolu raža šogad laba, ir sagatavoti krājumi, apkārt labi draugi – esmu gatava sagaidīt garo ziemu. Drīz aiz loga būs tik daudz dažādu krāsu, tagad vēl saule mūs lutina. Parasti taču sagurums sākas apmēram ziemas vidū – morāls sagurums. Viss ir pelēks, cenas augstas."

Elizabete Zagorska, dziedātāja, uzņēmēja

"Es tikko atlidoju no Turcijas, kas bija pa pusei darbs, pa pusei plezīrs, biju uz vienu konkursu aizbraukusi. Tas bija ļoti interesanti un ļoti karsti. Ja vien ir iespējams palaist bērnus uz skolu un pašiem izrauties vēl uz siltumu, siltu ūdeni un sauli – tas noteikti jādara pirms tās trakās aukstās ziemas. Kaut vai gadu uz priekšu ceļojumu nopirkt – tas ir ģeniāls veids, kā saglabāt ilgāk vasaras sajūtu. Kam tas nav iespējams, tad vismaz uz kādu akvaparku aiziet, mēģināt noķert vasaru."

Foto: LETA

"Nē, man rudens depresijas nav. Jo esmu pietiekami daudz enerģijas uzņēmusi vasarā – saules, atvaļinājums, vitamīnu, aktīvās atpūtas bijis daudz."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu