Brocēnos pēc plūdiem spiesti staigāt apvedceļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pamatīgajām lietusgāzēm vasaras vidū Saldus novadā tika izskaloti vairāki ceļi. Tā kā tie joprojām nav salaboti, desmitiem iedzīvotāju Brocēnos spiesti mērot vismaz desmit liekus kilometrus, lai izkļūtu no savām mājām, šovakar vēstīja LNT ziņas.

Pēc plūdiem Brocēnu novada pašvaldība lūdza valdībai palīdzību. No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika piešķirti vairāk nekā 100 tūkstoši latu plūdu seku likvidēšanai.

Tomēr nauda līdz Brocēniem vēl neesot nonākusi, šo pirmdien informēja LNT ziņas. Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters raidījumam pauda viedokli:

„Mēs jau apmaksājām no savas daļas lielāko daļu caurteku, kas izskalotas.”

Šobrīd ceļa posms pār Dūņupīti Brocēnos ir slēgts. Abos ceļa galos ir uzbērtas smiltis un autotransports te braukt nevar. Jūlija lietusgāzēs šis ceļš tika izskalots, bet vēl līdz šai dienai nav salabots. Tas vietējiem iedzīvotājiem radījis pamatīgas neērtības.

Aptuveni 100 Brocēnu iedzīvotāji spiesti savās ikdienas gaitās braukt pa apvedceļu, kas ir vismaz desmit kilometrus garāks. „Neērtības, protams, ir. Kāpēc nelabo - to tā grūti pateikt, droši vien domei nav tās naudas, šeit jau vajag lielu remontu,” atzina Brocēnu iedzīvotāja Millija.

Arī citi aptaujātie iedzīvotāji LNT ziņām pauda neapmierinātību ar likteņa varā pamesto ceļa posmu, to raksturojot ar vārdu „bardaks”. Brocēnu iedzīvotāja Inese Zeļnicka piebilda:

„Lietus gadījumā mēs nevaram šo vietu pāriet jau septembrī, tāpēc mēs ar šausmām domājam, kas būs tad, kad pienāks tumšie vakari, jo ceļš nav izgaismots.”

Izskaloto ceļa posmu iespējams veikt vien kājām vai ar velosipēdu, tāpēc iedzīvotāji lūguši pašvaldību izveidot pagaidu ceļu vai nožogojumus cilvēku drošībai, taču pašvaldība par to nemaz negribot domāt. „Nav jau tā, ka viņi nespēj vispār tikt uz pilsētu, tikai tas ir apkārtceļš,” komentēja Mēters.

„Ja šeit nebūtu tās komunikācijas, mēs varētu salabot, bet ir viena lieta: ja mēs saberam un salabojam, tad tie ir papildu izdevumi, jo firma nāks un atkal grābs ārā un taisīs pēc projekta, tātad mums būs jāmaksā dubultā,” teica pašvaldības pārstāvis.

Valdības lēmums par līdzekļu piešķiršanu vēl jāakceptē Saeimas budžeta komisijā. Pagaidām Brocēnu novada dome nav saņēmusi nekādas ziņas par to, ka tas ticis izdarīts, vēstīja raidījums.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu