Suzuki pārtrauc sadarbību ar Volkswagen

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Japānas autobūves kompānija "Suzuki Motor Corp." pirmdien paziņoja, ka nolēmusi pārtraukt kapitāla un biznesa partnerattiecības ar Vācijas "Volkswagen", ņemot vērā abu pušu starpā radušās nesaskaņas.

"Suzuki" lūgusi "Volkswagen" pārtraukt kapitāla aliansi starp abiem autoražotājiem un pārdot tam piederošās akcijas, norādīja kompānija.

"Direktoru valdes sanāksmes laikā mēs oficiāli nolēmām pārtraukt biznesa partnerattiecības un kapitāla sadarbību ar "Volkswagen", ņemot vērā bažas, ka tiek uzskatīts par grūtu sasniegt mūsu kompānijas mērķus saistībā ar šo biznesa partnerību," pavēstīja "Suzuki".

"Mēs lūgsim "Volkswagen" pārdot sev piederošās "Suzuki" akcijas saskaņā ar mūsu kompānijas nolūkiem," paziņoja autoražotājs, piebilstot, ka arī tas pārdos sev piederošās "Volkswagen" akcijas.

"Volkswagen" 2009.gada decembrī iegādājās 19,9% "Suzuki" akciju, un tika uzskatīts, ka šis darījums radīs iespējas abām kompānijām gūt labumu no to zināšanām hibrīda un mazo automašīnu tehnoloģijās.

Japānas autoražotājam pieder aptuveni 1,5% "Volkswagen" akciju.

Taču 1,7 miljardu eiro (1,19 miljardu latu) vērtajā aliansē pakāpeniski radās nesaskaņas, "Suzuki" apgalvojot, ka tās autonomija tiek apdraudēta un "Volkswagen" pret to izturas kā pret savu struktūrvienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu