Turpinās iztiesāt digitālās televīzijas krimināllietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar kārtējā liecinieka nopratināšanu Rīgas apgabaltiesā šodien plkst.10 plānots turpināt izskatīt tā dēvēto digitālās televīzijas krimināllietu.

Iepriekšējā sēde šajā lietā notika trešdien, kad apgabaltiesa apmierināja vēl trīs apsūdzēto pieteiktos lūgumus par viņiem piemērotā drošības līdzekļa - aizlieguma izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas - atcelšanu.

Minētais drošības līdzeklis tika atcelts apsūdzētajam uzņēmējam Uldim Kokinam un bijušajiem "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" valdes locekļiem Jānim Svārpstonam un Andrejam Zabeckim.

Tas nozīmē, ka turpmāk Kokinam, Svārpstonam un Zabeckim vairs nebūs jāprasa tiesas atļauja katru reizi pirms izbraukšanas no Latvijas.

Drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas - tiesa pēdējo nedēļu laikā ir atcēlusi vēl trim digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētajiem - ar bijušo premjeru un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli saistītās firmas SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" finanšu konsultantam Harijam Krongornam, advokātam Jānim Lozem un bijušajai VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valsts pilnvarniecei Inārai Rudakai.

Kā ziņots, digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar LVRTC meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 20 personām apsūdzības šajā lietā uzrādītas pēc dažādiem Krimināllikuma (KL) pantiem - 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, KL 177.panta par krāpšanu un KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā lietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pirms tam kopš 2007.gada novembra beigām lietu skatīja tiesneses Žanetes Vēveres sastāvs, taču 2008.gada 19.maijā Vēvere pieņēma sev izteikto noraidījumu saistībā ar iespējamu interešu konfliktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu