Alfa Romeo 4C Concept jaunā izpildījumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Frankfurtes auto šovā, līdz kura atklāšanai nu jau palikušas vien divas nedēļas, Alfa Romeo prezentēs Ženēvā debitējušā kompaktā konceptauto 4C jauno versiju.

Pavasarī publikai tika parādīts matēti sarkans 4C Concept, savukārt Frankfurtē apskatei tiks izlikts auto, kura virsbūves krāsu vislabāk raksturo apzīmējums "šķidrs metāls". Pirmajā brīdī tas asociējas ar kiborgu T1000 no filmas Terminators 2, taču Alfa Romeo norāda, ka šāds krāsojums izvēlēts, lai dinamiskā veidā izceltu virsbūves plūstošās, maigās līnijas.

Pēdējos mēnešus Alfa Romeo dizaineri ir pavadījuši, pilnveidojot oriģinālo konceptauto, un nu ir iegūts braucamrīks, kas sver tikai 850 kilogramus un, būdams aprīkots ar neliela tilpuma, bet vairāk nekā 200 zirgspēku motoru, ir līdzvērtīgs ielas sporta automobiļiem, kuru svara un jaudas attiecība ir zem četriem kilogramiem uz zirgspēku.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C ir ārkārtīgi kompakts divvietīgs auto ar mazāk nekā 2,4 metrus garu riteņu bāzi, apmēram 4 metrus garu virsbūvi un vidū iebūvētu motoru. Tas ir 1,75 litru turbo dzinējs, ko jau tagad var sastapt dažos sērijveida modeļos. Tāpat no sērijveida modeļiem ir pārņemta divu sajūgu pārnesumkārba un Alfa DNA sistēma, kas ļauj brīvi mainīt auto dinamiskās īpašības.

Bez šķidrā metāla krāsas 4C Frankfurtes šova stendā Alfa Romeo prezentēs arī modeli Giulietta ar jauno divu sajūgu pārnesumkārbu, ko varēs izvēlēties modeļiem ar 1,4 litru 170 zirgspēku benzīna turbodzinēju un 2 litru 170 zirgspēku JTD dīzeli.

Alfa Romeo MiTo
Alfa Romeo MiTo Foto: Alfa Romeo

Mazais Alfa Romeo MiTo savukārt tiks prezentēts ar diviem jauniem motoriem - divu cilindru 0,9 litru TwinAir turbodzinēju, kurš attīsta 85 ZS (145 Nm), un tikpat jaudīgu 1,3 litru dīzeļdzinēju, ko ražotājs jau standartā komplektēs ar start/stop sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu