Stross-Kāns atvainojas par seksa skandālu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns pirmdien apmeklēja SVF galveno mītni Vašingtonā un atvainojās tā darbiniekiem par savu vairākus mēnešus ilgo seksa skandālu, paziņoja aculiecinieks.

Stross-Kāns paziņoja SVF personālam, ka ir ieradies "atvainoties tiem, kurus sāpinājis" šis skandāls. Viņš izteica nožēlu par to, ka viņa sensacionālā lieta ir negatīvi ietekmējusi SVF, informēja SVF darbinieks, kurš bija klāt šajā sanāksmē.

Stross-Kāns apmeklēja SVF nepilnas divas stundas. Šajā laikā viņam arī bija īsa tikšanās ar bijušo Francijas finanšu ministri Kristīnu Lagardu, kas ir viņu nomainījusi SVF izpilddirektora amatā.

"Puse SVF darbinieku" aplaudē un pauž atbalstu

SVF darbinieks raksturoja sanāksmes gaisotni kā "ļoti pozitīvu" un sacīja, ka apmēram puse SVF personāla bija klāt un aplaudēja Strosam-Kānam, kuru vizītē pavadīja viņa sieva Anna Sinklere.

Stross-Kāns izteica atzinību SVF darbiniekiem un nosauca savu četrus gadus ilgo darbu SVF izpilddirektora amatā par "interesantāko" laiku viņa profesionālajā karjerā. Viņš arī atzinīgi novērtēja Lagardu.

Spēcīgs kandidāts uz Francijas prezidenta amatu

ASV Ņujorkas štata tiesa 23.augustā apmierināja prokuroru lūgumu un atcēla bijušajam SVF izpilddirektoram izvirzītās apsūdzības seksuāla rakstura noziegumos, jo prokurori norādīja un būtiskām pretrunām Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabenes liecībās.

Tomēr mēnešiem ilgais skandāls ne vien lika Strosam-Kānam atkāpties no SVF vadītāja amata un iedragāja viņa reputāciju, bet arī kavēja laikus izvirzīt viņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām. Iepriekš viņš tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem pašreizējā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī konkurentiem.

Vēl iztiesās civilprasību

Strosam-Kānam vēl būs jāatbild civilprasībā, kuru istabene Nafisata Diallo 8.augustā Ņujorkā iesniedza pret Strosu-Kānu par "vardarbīgu un sadistisku uzbrukumu". Civilprasība tika iesniegta laikā, kad prokurori apsvēra, vai atsaukt Strosam-Kānam izvirzītās kriminālapsūdzības izvarošanas mēģinājumā. Civilprasībā tiek pieprasīta kompensācija, kuras lielums gan nav minēts.

Istabene apgalvoja, ka 14.maijā Stross-Kāns viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Stross-Kāns tās pašas dienas vakarā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

Stross-Kāns 21.maijā pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedza visas izvirzītās apsūdzības.

Istabenes liecības - vienīgais pierādījums, bet viņa melojusi

Jau vēstīts, ka prokurori atzina, ka Strosam-Kānam un istabenei tiešām bijušas seksuālas attiecības, bet istabenes liecības esot vienīgais pierādījums, ka tas noticis piespiedu kārtā. Tā kā istabene savās liecībās vairākkārt melojusi, prokurori uzskata, ka kriminālapsūdzības nevar tikt uzturētas, teikts 25 lappušu garajā prokuroru lūgumā tiesnesim, kas 23.augustā atcēla Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības.

Arī franču rakstniece un žurnāliste Tristana Banona apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, kas esot noticis 2003.gada februārī kādā dzīvoklī Parīzes centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu