Marihuānas ražošanā apsūdzētajiem veiks tiesu psihiatrisko ekspertīzi (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgo pagasta marihuānas ražotnes krimināllietā diviem no deviņiem apsūdzētajiem pēc viņu advokātu lūguma tiks veikta tiesu psihiatriskā ekspertīze. Šādi lūgumi tika pieteikti otrdien, 20.augustā, kad Gulbenes rajona tiesā bija plānots skatīt šo lietu. Tiesnese Rasma Medne nolēma respektēt advokātu vēlmi.

Tiesā «Dzirkstele» uzzināja, ka līdz ar to lietas izskatīšana tiek pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku. Ieplānot nākamo sēdi varēs tikai pēc tam, kad tiesā būs saņemti ekspertīžu rezultāti.

Lietu Gulbenes rajona tiesā bija plānots sākt skatīt jau 25.martā, taču sēde vairākkārt dažādu iemeslu dēļ tika atlikta. Tiesā skatāmajai lietai ir 15 sējumi. Uz apsūdzēto sola nonākušie neviens nav Gulbenes, visi ir citu Latvijas novadu iedzīvotāji. Apsūdzēto skaitā ir arī 1989.gadā dzimis vīrietis, kuru prokuratūra uzskata par šā nozieguma organizatoru. 2011.gadā viņš Līgo pagastā iegādājās īpašumu un pielāgoja dzīvojamo māju un saimniecības ēku marihuānas audzēšanai kopumā 527,4 kvadrātmetru platībā. Saimnieks pieņēma pie sevis darbā vairākus cilvēkus, vadīja un organizēja ēku siltināšanas darbus, to aprīkošanu, lai nodrošinātu nepieciešamo gaismu, siltumu, mitrumu marihuānas augu audzēšanai, to kaltēšanai. Šis vīrietis kopā vēl ar piecām personām izgatavoja marihuānas spraudeņus, kad tie apsakņojās, stādīja tos puķu podos, pēc tam izvietoja telpās, nodrošināja ar mitrumu. Saskaņā ar apsūdzību tiek uzskatīts, ka organizatora vadībā realizācijai sagatavots ne mazāk kā 25 kilogrami marihuānas ziedkopu. Policijas veiktās izmeklēšanas rezultātā iegūti pierādījumi - četri kilogrami marihuānas realizācijai. Tirdzniecību, kā uzskata prokuratūra, organizēja un vadīja līderis.

Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās vai ja to izdarījusi organizēta grupa, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošana lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz 3 gadiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu