Ģenerālprokurors ar premjeru pārrunās Čalovska lietu (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ceturtdien tiksies ar premjeru Valdi Dombrovski, lai pārrunātu kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska lietu, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Čalovska advokāti Ģenerālprokuratūrā vērsušies ar iesniegumu, lūdzot mainīt Čalovskim piemēroto drošības līdzekli.

«Vakar saņēmām iesniegumu no Čalovska advokāta Egona Rusanova. Cik ilgā laikā to izvērtēsim, nevaru pateikt. Vēl mums ir jāgaida arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmums. Nav zināms, kad to saņemsim,» sacīja Šēnberga.

Pašlaik Čalovskis atrodas apcietinājumā Rīgas Centrālcietumā.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi izskatīšanai ECT Čalovska lietu, piemērojot pagaidu noregulējumu un liekot apturēt Čalovska izdošanas procesu ASV.

Čalovskim labvēlīga ECT sprieduma gadījumā par viņa izdošanas pieļaujamību atkārtoti būs jāspriež Augstākajai tiesai un jālemj Ministru kabinetam. Turklāt procesā tiešām būs jāseko līdzi tam, lai Čalovska izdošanas gadījumā tiktu ievērotas viņa cilvēktiesības.

ASV Čalovski apsūdz par to, ka viņš ar datorvīrusu «Gozi» inficējis vairāk nekā vienu miljonu datoru pasaulē. Izmantojot radīto vīrusu, iegūta informācija, kas ļāvusi ielauzties banku kontos un nozagt naudu miljoniem latu vērtībā. Inficēto datoru vidū ir arī 190 ASV Nacionālās aviācijas un kosmosa pārvaldes (NASA) datoru.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu