ZZS biedrs Kļaviņš neizmaksā darbiniekiem algu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedrs, Saulkrastu mēra amata kandidāts pagājušajās pašvaldību vēlēšanās un 10.Saeimas deputāta kandidāts Andis Kļaviņš līdz šim brīdim nav norēķinājies par padarīto ar viņam piederošā portāla "Pok.lv" darbiniekiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja viena no žurnālistēm Linda Zalāne.

Kā stāsta Zalāne, portāls "Pok.lv" tika dibināts pagājušajā vasarā īsi pirms 10.Saeimas vēlēšanām, un tā veidošanā tika piesaistīti žurnālisti no dažādiem Latvijas medijiem.

Nodokļi nav maksāti

"Kļaviņš darbiniekiem algas maksājumus veica no sava privātā konta, tātad nodokļi par šo naudu netika maksāti. Pēdējo reizi pārskaitījumi veikti pērn 18.novembrī, kaut arī vēl līdz šā gada maijam intelektuālais īpašums, par kuru Kļaviņš nav samaksājis, bija publicēts portālā "Pok.lv" un brīvi pieejams sabiedrībai," sacīja Zalāne.

Bijušie darbinieki vēršas tiesā

Lai atgūtu nesamaksāto atlīdzību, kādreizējās piecas portāla darbinieces - Zalāne, Guna Roze, Andra Briekmane, Laura Jansone un Ilze Kalve - vērsušās Rīgas rajona tiesā. Zalāne piebilst, ka nesamaksātā summa esot "pietiekami niecīga, lai Kļaviņš nebojātu savu reputāciju", taču viņš no komunikācijas ar portāla darbiniekiem atteicies.

"Žurnālisti no viņa puses nav saņēmuši nedz paskaidrojumus par notikušo, nedz reālu situācijas risinājuma piedāvājumu. Par radušos situāciju žurnālisti informēja arī ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani, par ko liecina no Saeimas biroja saņemtais apstiprinājums. Diemžēl arī no Brigmaņa žurnālisti nav saņēmuši nekādu atbildi," sacīja Zalāne.

Tiesāties nolēmuši tikai daži

Kā pastāstīja bijusī portāla darbiniece Roze, kopumā iepriekš minētajām piecām portāla darbiniecēm Kļaviņš palicis parādā 1280 latu par padarīto darbu, aptuveni 350 latu par tiesvedības izdevumiem, kā arī 48 latus kā nodevu par sveša kapitāla turēšanu.

"Portālā rakstījām par sievietes interesējošām tēmām, bet kopumā žurnālistu, kuriem Kļaviņš palika parādā, bija daudz vairāk. Mēs bijām vienīgās, kas nolēma cīnīties par savu taisnību. Kā piefiksējām, portāls savu darbību pārtraucis šī gada sākumā un kopš maija tā saturs vairs nav pieejams," sacīja Roze.

Roze portālā sākusi strādāt pērn septembrī, bet jau decembrī, kad otro mēnesi pēc kārtas portāla vadība nesamaksāja par padarīto, darbu tajā pārtraukusi.

Zalāne vēsta, ka portāls ir viens no darbības veidiem 2007.gadā reģistrētam uzņēmumam SIA "Sun Coast Valley".

Biznesa portālam "Nozare.lv" pagaidām nav izdevies sazināties ne ar portāla īpašnieku - SIA "Sun Coast Valley" -, ne pašu Kļaviņu.

Kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās

Pērn Kļaviņš 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no ZZS Vidzemes vēlēšanu apgabala ar 23.numuru.

Kā liecina informācija Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), Kļaviņš pērn jūlijā bija SIA "Sun Coast Valley" valdes priekšsēdētājs, "Goldstone Capital LLP" Latvijas filiāles partneris, SIA "Klints ūdens" valdes priekšsēdētājs, SIA "Fly Market" valdes priekšsēdētājs, "PU Latvijskij Torgovij Dim" valdes loceklis, "Tifund finance LLP" Latvijas filiāles partneris, SIA "Empirius" partneris, SIA "Inovatīvās vadības tehnoloģijas un konsultācijas" valdes priekšsēdētājs, biedrības "Transatlantiskā Ekonomikas alianse" valdes loceklis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sabiedriskais pārstāvis Ukrainā.

Kā ziņots, Administratīvā apgabaltiesa 2009.gada jūlijā noraidīja ZZS Saulkrastu novada deputātu kandidātu saraksta iesniedzēja Kļaviņa pieteikumu, kurā viņš lūdza atcelt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 13.jūnija lēmumu un uzdot CVK izsludināt atkārtotas Saulkrastu novada domes vēlēšanas.

Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa informēja, ka tiesa apstrīdēto CVK lēmumu novērtējusi kā tiesisku, bet Kļaviņa iesniegto sūdzību noraidījusi. Apgabaltiesas spriedums nav pārsūdzams.

CVK sūdzību izskatīšanas gaitā tika norādīts, ka attiecībā uz Saulkrastu novadu vēlēšanu novērotāji ir bijuši ļoti acīgi un iesnieguši policijai vairākas sūdzības par laikā nenovākto priekšvēlēšanu aģitāciju. Sevišķas problēmas esot radījis kāds "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK priekšvēlēšanu aģitācijas plakāts, kas no iekšpuses bija ievietots sarga būdā, kuras atslēgas bija grūti atrast.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu