Sprūdžs: Lembergs pats publisko savu personas kodu (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») pārmetumi par viņa personas koda publiskošanu šķiet neizprotami un smieklīgi, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Ministrs atgādina, ka pats Lembergs vairākas reizes ir publicējis vai arī nav iebildis pret sava personas koda publiskošanu plašākai sabiedrībai. Kā piemēru Sprūdžs min publikāciju oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis», kur viņa personas kods ir ierakstīts līgumā par Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas dibināšanu. Tāpat personas kods ir redzams uz grāmatas vāka «Ar mani, par mani, pret mani. Aivars Lembergs. Intervijas, anekdotes, dzejoļi, pastāsti, zīmējumi, karikatūras». Tas dod katram iespēju izmantot Lemberga personas kodu pēc saviem ieskatiem, piemēram, sveikt ar publicitātes atkarību sirgstošo Ventspils deputātu dzimšanas dienā, norāda Sprūdžs.

Izplatot informāciju, ka Sprūdžam ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Lemberga personas koda publiskošanu, Ventspils mērs kārtējo reizi manipulē ar sabiedrības viedokli, tādējādi mēģinot novērst uzmanību no negatīvās publicitātes, uzskata ministrs.

Tāpat Pētermane norāda, ka nedz ministrs, nedz arī ministrija nav saņēmusi uzaicinājumu Datu valsts inspekcijā, tāpat VARAM rīcībā nav informācijas, ka saistībā ar Lemberga sūdzību administratīvā pārkāpuma lieta būtu ierosināta un sākta.

Ministra biroja pārstāvji šodien ir sazinājušies ar Datu valsts inspekcijas direktora vietnieci Aigu Balodi, kura apliecināja, ka Lemberga sūdzība par viņa personas koda publiskošanu vēl tikai tiek izskatīta, nekādi lēmumi nav un tuvākā mēneša laikā arī netiks pieņemti.

Jau ziņots, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs vakar, 14.augustā, izplatīja paziņojumu, ka Datu valsts inspekcija ir nolēmusi Sprūdžam noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par to, ka viņš rīkojumā par amatpersonas atstādināšanu ir publiskojis Lemberga personas kodu.

Kā ziņots, Lembergs iepriekš bija lūdzis DVI ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu par informācijas nesniegšanas inspekcijai faktu, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.10 pantu.

«24.maijā DVI tika pieņemts lēmums atzīt mani par cietušo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 261.panta pirmās daļas izpratnē administratīvo pārkāpumu lietvedībā, kas sākta par iespējamu administratīvo pārkāpumu, oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» 2012.gada 23.oktobrī publicējot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu Nr.343 «Par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata», kurā norādīts mans personas kods,» skaidroja Lembergs.

Viņaprāt, ministrs Sprūdžs ar visiem līdzekļiem un paņēmieniem prettiesiski pretdarbojas inspekcijas likumīgajiem centieniem noskaidrot šā administratīvā pārkāpuma izdarīšanā vainīgās amatpersonas, tādējādi cenšoties novilcināt administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanu un objektīvās patiesības noskaidrošanu. Vairākus mēnešus ilgušā sarakstē ministrija ir informējusi DVI, ka vainīgā amatpersona ir meklējama Sprūdža birojā, kurā kopā ar ministru ir septiņi strādājošie, bet atklāt šīs amatpersonas vārdu atsakās, pauda Ventspils mērs.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu