Alfa Romeo, iespējams, prezentēs 4C sērijveida modeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfa Romeo

Viens no skaistākajiem pēdējo gadu ielas sporta auto neapšaubāmi ir Alfa Romeo 8C Competizione. Daudziem šis auto gan paliks neaizsniegts sapnis, jo auto saražots tikai 500 eksemplāros, turklāt katrs no tiem var maksāt pat 200 un vairāk tūkstošus eiro.

Iespējams, itāļi ir sajutuši, ka auto cilvēkiem ārkārtīgi patīk, taču tie dažādu iemeslu dēļ nevar to iegādāties un šā iemesla dēļ izlaidīs mazāku pēc izmēriem un jaudas parametriem, bet dizaina ziņā stipri līdzīgu modeli 4C.

4C konceptauto veidolā pirmo reizi tika parādīts Ženēvas auto izstādē martā, un neoficiālas norādes liecina, ka jau pēc nepilna mēneša Vācijas finanšu centrā Frankfurtē, kur notiks šā gada pēdējais lielais Eiropas auto šovs, Alfa Romeo varētu parādīt 4C sērijveida versiju.

Alfa Romeo 4C Concept
Alfa Romeo 4C Concept Foto: Alfa Romeo

Atšķirībā no 8C, kas apgādāts ar 4,7 litru V8 atmosfērisko motoru, kurš attīsta 450 zirgspēkus,

4C esot paredzēts krietni vien pieticīgāks četru cilindru 1,75 litru turbo dzinējs ar 250 zirgspēkiem,

ko novadīt aizmugurējiem riteņiem, vēsta AutoExpress.

Lai arī jauda nav graujoša, auto dinamika būs pietiekami laba, jo konstrukcijā, ko palīdzējis autosportā rūdīts uzņēmums Dallara, ir izmantots ļoti daudz oglekļa šķiedras. Tas savukārt nozīmē samazinātu svaru un spēju līdz 100 kilometriem stundā paātrināties apmēram 4,5 sekundēs un sasniegt 240 līdz 250 km/h maksimālo ātrumu.

Alfa Romeo 4C Concept
Alfa Romeo 4C Concept Foto: Alfa Romeo

Tāpat britu izdevums vēsta, ka bez standarta kupejas, iespējams, tikšot izlaists arī vaļējais 4C, kā arī kupeja 4C GTA ar krietni vien augstākiem jaudas rādītājiem.

Pārdošanā Rietumeiropā Alfa Romeo 4C varētu nonākt nākamā gada vidū, un tā provizoriskā sākuma cena ir ap 50 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu