Saab īpašnieks emitē vēl četrus miljonus jaunu akciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finanšu grūtībās nonākušā Zviedrijas autobūvētāja "Saab" īpašnieks Nīderlandes kompānija "Swedish Automobile" ("Swan") pirmdien paziņoja, ka emitē četrus miljonus akciju, kas ir daļa no kompānijas plāna izlaist jaunas akcijas 150 miljonu eiro (105 miljonu latu) vērtībā, lai iegūtu finanšu līdzekļus strādājošo algu izmaksai un ražošanas atjaunošanai.

"Swan" jaunās akcijas emitē saskaņā ar investīciju fondu "GEM Global Yield Fund" pērnā gada sākumā noslēgto vienošanos par kapitāla kredītlīnijas piešķiršanu.

"GEM" akcijas iegādāsies par tirgus vērtību. Pēc pašreizējās "Saab" akciju cenas četru miljonu akciju vērtība būtu apmēram 4,1 miljons eiro (2,8 miljoni latu).

Jūlija beigās "Saab" atzina, ka teju pusei darbinieku neesot izmaksātas algas,

jo kompānija no investoriem nav laikus saņēmusi visus solītos naudas līdzekļus.

Naudas trūkuma dēļ "Saab" ir zaudējis spēju norēķināties ar piegādātājiem un kopš aprīļa sākuma ir gandrīz pilnībā pārtraucis ražošanu. Jūnijā "Saab" jau nevarēja samaksāt algas strādājošajiem, bet vēlāk vienojās par finansējumu, ar kura palīdzību algu parādus dzēsa.

"Saab" sola turpināt sarunas par iespējām iegūt turpmāku finansējumu.

"Saab Automobile" jūlija sākumā paziņoja, ka ir noslēgti divi nesaistošie līgumi ar Ķīnas automobiļu izplatīšanas kompāniju "Pang Da Automobile" un Ķīnas autobūves kompāniju "Zhejiang Youngman Lotus Automobile", kas iegādāsies "Swedish Automobile" akcijas 245 miljonu eiro (172 miljonu latu) vērtībā. Tomēr šiem līgumiem vēl jāsaņem Ķīnas varas iestāžu piekrišana, kā arī Zviedrijas un Eiropas Savienības atbildīgo institūciju atļaujas.

"Saab" automašīnu būvēšanu sāka 1947.gadā. 1990.gadā ASV autobūves koncerns "General Motors" (GM) iegādājās 50% "Saab" akciju, bet pēc 10 gadiem kļuva par tās vienīgo īpašnieku.

19 no 20 gadiem, kad "Saab" bija GM kontrolē, "Saab" ir strādājis ar zaudējumiem.

"Spyker" iegādājās "Saab" no GM pērn janvārī, tomēr kompānijai ir problēmas ar finansējuma piesaistīšanu, lai Zviedrijas autoražošanas lepnums turpinātu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu