"L'Officel" augusta numurā - intervija ar mecenātu Teterevu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / L'Officiel

"Vai zināt, kas ir bagāts cilvēks? Tas ir cilvēks, kuram vajag mazāk, nekā viņam ir. Šajā ziņā es esmu neprātīgi bagāts!" atklātā intervijā, kas publicēta žurnāla "L’Officiel Latvija" augusta numurā, saka Latvijas lielākais mecenāts Boriss Teterevs.

Kopā ar sievu Ināru viņš ir nodibinājis Austrumeiropā lielāko labdarības fondu, kas pēdējā gada laikā labiem darbiem ziedojis aptuveni trīs miljonus latu. Pavasarī dzīvesbiedri Teterevi tika apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni.

"Pašreizējā posmā nauda manās acīs ir zaudējusi materiālu nozīmi. Ja es to kaut kur ieguldu, tad tikai tāpēc, lai gūtu gandarījumu," saka Boriss Teterevs.

Veicis izaugsmi no neatliekamās palīdzības ārsta Rīgā līdz multimiljonāram Maskavā, tagad Boriss Teterevs vislielāko gandarījumu gūst no filantropijas. Turklāt viņš nepārtraukti kaut ko mācās (viņam ir divas vai trīs personiskās lekcijas dienā), Singapūrā meklē Tanu dinastijas laiku nogrimušos kuģus un producē filmu ar Ingeborgu Dapkunaiti un Krievijas zvaigzni Kseniju Rapoporti.

Foto: Publicitātes foto / L'Officiel

"Liela nauda prasa lielu iekšējo kultūru. Negribu liekuļot un pārliecināt sabiedrību, ka es no kaut kā atsakos. Es ceļoju, tērēju naudu savām iemīļotajām dārgi izmaksājošajām nodarbēm. Un es nevienu nenosodu – nosodīt var tikai par baušļu neievērošanu. Ja vēlies savai dzimšanas dienai tērēt piecus līdz septiņus miljonus – lai Dievs ir tavs tiesnesis. Bet man ir Austrumeiropā vislielākais labdarības fonds, un es precīzi zinu, cik daudz derīgu lietu var paveikt par šo naudu," saka Boriss Teterevs intervijā, kuru pilnībā var izlasīt "L’Officiel Latvija" augusta numurā.

Vēl "L'Officiel Latvija" jaunajā numurā uzziniet par unikālo fotoprojektu "Ziemeļu sievietes Chanel", kura uzņemšanā piedalījās trīs Latvijas modeles – Ginta Lapiņa, Ieva Lagūna un Inguna Butāne. Turklāt Inguna bija pēdējā grūtniecības mēnesī, tomēr nenobijās fotografēties pilnīgi kaila.

Vēl lasiet interviju ar veiksmīgo topmodeli un trīs bērnu māmiņu Natāliju Vodjanovu, dziedātāju Lieni Candy, maestro Raimondu Paulu un Igoru Krutoju. Iepazīstieties ar jauno Latvijas modes zvaigzni un dizaineru zīmola QooQoo autori Aļonu Bausku, kura uzskata, ka augstskolās modes dizaineriem vajadzētu vairāk mācīt menedžmentu, prasmi sevi pareizi pasniegt un izdevīgi "pārdot".

Atklājiet arī uzņēmējas Benitas Sadauskas skaistuma recepti, uzziniet par Holivudas zvaigznes Keiras Naitlijas Parīzes avantūru un sekojiet visjaunākajām modes un stila tendencēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu