Vilnītis: Jāpanāk, lai tiesa apstiprinātu Metalurga tiesiskās aizsardzības procesu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Liepājas metalurgs» patlaban jādara viss iespējamais, lai līdz 26.augustam uzlabotu un saskaņotu ar uzņēmuma kreditoriem tiesiskās aizsardzības procesa plānu, sacīja «Liepājas metalurga» padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

«Padomes pirmais uzdevums būs tikties ar uzņēmuma kreditoriem, tostarp ar lielāko kreditoru - Valsts kasi. Šīs tikšanās laiks gan vēl nav noteikts, tomēr mēneša laikā uzņēmumam jāizdara viss iespējamais, lai tiesiskās aizsardzības procesa plāns tiktu saskaņots ar kreditoriem un tiesa to varētu apstiprināt,» sacīja Vilnītis.

Viņš piebilda, ka būtiski ir noskaidrot un iekļaut plānā arī lielākā kreditora Valsts kases nosacījumus tiesiskās aizsardzības procesa plānam, jo tie var atšķirties no Itālijas bankas «UniCredit S.p.A.» nosacījumiem.

Pagarina plāna izstrādes laiku

Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.

29.jūlijā AS «Liepājas metalurgs» (LM) akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu uzņēmuma padomi, par zvērinātu revidentu izraudzīta starptautiskā audita un konsultāciju kompānija «Price Waterhouse Cooper».

Jauna padome

Jaunajā uzņēmuma padomē ievēlēts LM akcionārs Kirovs Lipmans, līdzšinējais LM padomes loceklis Vilnītis. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Genādijs Atujevs un Ainars Kreics.

Lipmans pieņēmis lēmumu atstāt padomes locekļa amatu, jo AS «Liepājas metalurgs» (LM) akcionāru sapulcē apstiprinātās uzņēmuma jaunās padomes pirmā sēde ir bijusi prettiesiska, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Lipmana pārstāvis zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

LM padomē turpmāk nestrādās līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un viens no lielākajiem akcionāriem Sergejs Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī padomes locekļi Andris Deniņš un Māris Pomerancis.

Akcionāru sapulcē piedalījās gan Zaharjins, gan Iļja Segals, gan visa līdzšinējā uzņēmuma valde. Savukārt Lipmanu sapulcē pārstāvēja zvērināts advokāts Rebenoks un Mārtiņš Krieķis.

Lipmana pārstāvis Krieķis uzskata, ka būtu pilnībā jānomaina arī uzņēmuma valde.

Pārtrauktā ražošana

Jau ziņots, ka «Liepājas metalurgs» nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Piektdien uzņēmums vērsās Liepājas tiesā ar iesniegumu, kurā uzņēmums lūdz par vienu mēnesi pagarināt tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu. «Liepājas metalurgs» skaidro, ka pagarinājums nepieciešams, lai pilnveidotu iepriekš izstrādāto tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna projektu un maksimāli ņemtu vērā kreditoru intereses.

Valsts kase šomēnes no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja «Liepājas metalurga» vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai «UniCredit S.p.A.» - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica «Liepājas metalurga» valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

«Liepājas metalurga» akcijas tiek kotētas «NASDAQ OMX Riga» Otrajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu